Невероятно лекарство! Млади зелени орехи с мед

1
98
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Младите зелени орехи имат много витамин С и цялото богатство на витамини и се дава на болните, на болнави и със слаб имунитет деца и малокръвни хора. Младите зелени ядки смесени с меда, благоприятно действат в случай на безсилие, и много помага в пречистване на стомаха и кръвта.

Младите плодове на орехите потопени в меда отделят вещества, които се намират в тях. Съдържат голямо количество йод, който лесно се въвежда в организма.

 На снимката те са току-що поставени в буркан, когато престоят, стават тъмни и медът също, а в крайна сметка се получава тъмен сироп. Приема се по една супена лъжица дневно.

Необходими съставки :

40 млади ядки от орехи

1 кг мед

Младите ядки добре да се измиват, изсъхват, разделят се на четвъртинки и се поставят в буркан, а след това се поливат с мед.

Съдът добре се затваря и се оставя да престои един месец.

За това време орехите потъмняват .

И да напомним , че при кълцането на ядките е добре да носите ръкавици , тъй като изпускат черен цвят и след това трудно се мият ръцете .

Лекарството е добро при проблеми в работата на щитовидната жлеза , за заболявания на гърлото и дихателните пътища, особено при бронхити, за повишаване на имунитета, подходящо е за оплаквания при климактериум, напълняване и хронични заболявания на дихателните пътища, установява физически, психически и енергиен баланс, увеличава хормоналната активност , помага при възстановяване на клетките, неутрализира действието на токсините.