Как да се освежите сутрин, ако не можете или не искате да пиете кафе

2
104
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Кафе е равно на събуждане. Свикваме с това някъде в 9 клас и така продължаваме да живеем през целия си живот.

Освен ако нещо или някой не ни накара да спрем кафето.

Всъщност, смята се, че кафето не освежава чак толкова много, просто има добър имидж.

Да не споменаваме, че точно кафе далеч не е най-хубавата напитка, с която да започнете деня си.

Ето 5 идеи за освежаване без кафе

Горещ шоколад: По действие са подобни на кафето, но са по-слаби от него и не удрят така по кръвоносните съдове, нервната система и стомаха. Когато осъзнаете сутринта, че не можете да си отворите очите, сварете си какао или топъл шоколад или просто хапнете няколко парченца шоколад.

Чай със захар: Много хора са убедени, че ободрява само силният черен чай, но неговото действие е дори по-силно от кафето. Затова не прекалявайте със силата на чая, като е добре да сложите в него захар и лимон.

Витамини: През лятото и есента се хапват повече плодове, затова се чувстваме по-бодри. Но през зимата и пролетта витамините не стигат. По-добро решение е приемането на витаминни комплекси – с тях ще повишите тонуса си, ще укрепите имунитета и ще подобрите състоянието на кожата, ноктите и косата.

Цитруси: Отминават сега времето на портокалите и мандарините, но лимоните остават на пазара целогодишно, така че ги използвайте -те са богати на витамин С. Затова е добре да пиете изцеден лимон, както и да хапвате лимон с мед, съобщава Една.бг. Важно е да не страдате от алергии към цитруси и да нямате язва или гастрит.

Сутрешно раздвижване контрастен душ: Този начин е много по-подходящ за почитателите на здравословния начин на живот. И за хората със силна воля, защото да правите гимнастика, трябва да ставате 30 минути по-рано. Душът след това е задължителен – да е контрастен, защото ще ви гарантира бодрост за целия ден.

свързани новини