Джошуа отмъсти на Руис и си върна трона :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

2
146
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Сладко отмъщение за Антъни Джошуа! Британецът победи по точки Анди Руис в дългоочаквания мегасблъсък от тежката категория на бокса, провел се в Саудитска Арабия. Така Ей Джей си върна поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

Тази вечер и тримата съдии дадоха абсолютно предимство на Джошуа – 118:110, 119:109 и 118:109. Успехът е 23-и за британеца на професионалния ринг, като единственото му поражение остава това от Руис преди шест месеца. За американеца с мексикански корени битката бе под №35, а загубата – втора. Интересното е, че и първата – от Джоузеф Паркър, също бе по точки.

В „Дирия Арена“ и двамата започнаха предпазливо, но в края на първия рунд Джошуа успя да пласира тежък удар и отвори голяма аркада под лявата вежда на Руис. Американецът отвърна с двоен ляв прав във втория рунд и също отвори аркада на лицето на съперника си.

В третия и четвъртия рунд Джошуа диктуваше събитията на ринга. В петия рунд Руис рискува и тръгна на размяна на удари, успявайки да вкара няколко в главата на Джошуа. В края на рунда обаче лявата скула на Руис вече бе доста подута.

Шестият рунд предложи поредната размяна на тежки крошета – ляво в главата на Джошуа и силен десен прав от британеца. Седмият рунд бе за британеца, който нацели Руис в брадата, но американеца успя да издържи. В последвалия осми рунд Руис започна да търси тялото на Джошуа, ядоса го с дясно кроше, а битката бе спряна за няколко секунди заради провокацията.

Впоследствие Руис вкара отлична комбинация в главата на Джошуа, който бе близо до това да падне, но остана на крака до гонга. Двамата си размениха по един рунд, а в 11-ия и 12-ия Джошуа държеше дистанция и бягаше от въжетата. Руис се стремеше да влезе в размяна на удари, но това така и не се случи.

Мачът бе логично продължение на сагата, която започна на 1 юни 2019 г. в Ню Йорк. Тогава американецът с мексиканска кръв Руис шокира целия свят, нокаутирайки в седмия рунд наглед по-добре подготвения и по-здрав Джошуа. Наградата от този двубой бяха четири от петте световни титли в тежка категория (последната е притежание на Дионтей Уайлдър).

Руис заработи по-малко от своя съперник – между 12 и 15 млн. долара срещу внушителните между 50 и 70 млн. за Джошуа. Въпреки че мексиканецът бе шампион, тези суми бяха уговорени още преди първия им мач в Ню Йорк.

Тазвечершният „Сблъсък в дюните“ има и българска връзка. Тя се казва Кубрат Пулев. Най-добрият ни боксьор е задължителен претендент за една от титлите – тази на Международната боксова федерация (IBF). Кобрата е уверен, че ще има възможност да се изправи срещу победителя Джошуа през 2020 г.