Събраха близо 2 милиона долара за коалите в Австралия

1
149
Добави коментар
vocala
vocala

Средствата бяха набрани за спасяване и рехабилитация на коали след последните пожари в Австралия.

Прелестната пухкава коала е сумчак, който е родом от Австралия и живее в евкалиптовите гори в страната. Подобно на кенгуруто, тези животни са изключително обичани по целия свят. Днес в природата са останали по-малко от 80 000 коали.

Ето защо пожарите в Австралия, които пламнаха с безпрецедентен темп през ноември 2019 г., бяха толкова пагубни за Коалите.

Интернет ни показа сърцераздирателни кадри на превързани коали и героични видеоклипове за спасяване на коали. Но освен смелата Ауси, която смело превеждаше коали през огньовете, по-малко известна е историята на gofundme страница, която счупи рекордите на Австралия за пари, дарени за една кауза.

Според страницата за краудфъндинг близо 43 000 души са дарили над 1,8 милиона долара за болницата Коала Port Macquarie в Нов Южен Уелс.

Броят на хората, които искат да допринесат за тази кауза, е изумителен. Над 43 400 вече дариха, а броят продължава да се увеличава постоянно! Още по-вдъхновяващо е, че повечето дарения са скромни суми – от 10 до 35 долара – идващи от средно желаещите да помогнат.

Средствата ще отидат за спасяване и рехабилитация на коали, както и за изграждане на автоматични водни станции в горите. Коалите са изложени на риск от дехидратация поради загуба на местообитания и защото голяма част от хидратацията, която получават, идва от листата, които сега са пресъхнали.

Допълнителните пари ще отидат за създаването на програма за развъждане на коали, важна инициатива, тъй като коалата е изложена на изчезване, тъй като приблизително 75 процента от районите, засегнати от пожарите, са били дом на коали.

По време на пожарите са загинали 350 коали, но към днешна дата над тридесет ранени са докарани в болницата от пожарната зона и хората все още търсят още. Пострадалите коали са били рехидратирани и след това проверени и лекувани за изгаряния.

Страницата Gofundme ще подкрепи и изграждането на Koala Ark – съоръжение, което ще възпроизведе здравословно местообитание за оцелелите коали, тъй като тяхното местообитание е унищожено от пожарите.

От болницата споделят: „Надяваме се, че тези коали ще се размножат и ще бъде създадена нова популация за завръщане в дивата природа.“ Това би бил най-добрият възможен изход за пухкавите създания, които всеки иска да гушне.