Свекървата беше много болна, помоли ме да й купя тези 3 неща и си забърка нещо наречено Златна паста!

1
98
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Грипът и простудата продължават да върлуват, а ако се борите с тях или искате превантивно да се предпазите, добре ще направите, ако в своята диета добавите “ златна паста „, която помага при всеки възпалителен процес. Тази мощна паста много лесно можете да си направите сами у дома.

Основната съставка на „златната паста“ е куркумата , суперхрана с противовъзпалителни, антиоксидантни и детоксикиращи свойства. Известна е и като естествено средство срещу болки.

 С оглед на това, че нашето тяло трудно абсорбира куркумата, в „златната паста“, разбира се прибавяме масло и черен пипер, които ще помогнат в усвояването на подправките.

Продукти за „златната паста“:

– 125 милиграма куркума на прах

– 250 милилитра вода

-1 и половина чаена лъжичка смлян черен пипер

– 70 милилитра зехтин или кокосово масло

Приготвяне:

1. Във водата добавете куркумата и я поставете на слаб огън и разбърквайте, докато не получите гъста паста, което може да продължи от 6 до 10 минути.

2.

Ако ви се струва, че пастата е много рядка, добави още куркума, а ако ви се струва, че е много гъста, добавете вода. Пастата през цялото време трябва да бъде на слаб огън и не бива да искипи, защото съставките ще загубят своите лечебни свойства.

 

3. На края добавете черен пипер и масло. Продължавайте да бъркате, за да може всички съставки добре да се свържат.

4. Махнете пастата от огъня и оставете да се охлади. Пастата можете да съхранявате в стъклен съд и да съхранявате в хладилник, където може да седи до 2 седмици, тъй като нейната ефективност намалява след това време.

Как да използвате „златната паста“?

– Ако се използва като добавка към ястия, „златната паста“ добавете в края на готвенето, за да могат хранителните свойства да останат максимално съхранени.

– Можете да използвате и като чай, като в топла вода сложите една чаена лъжичка от паста и подсладите с мед.

– Чаена лъжичка от пастата добавите в зеленчукова супа или крем супа

– Чаена лъжичка от пастата добавите в задушен ориз или зеленчуци и подобрете вкуса.

– Малко паста добавите в топло мляко и се насладете на своята „златна напитка“