Знаете ли какво има вътре в смокините? След като разберете ще се замислите следващия път дали да изядете една смокиня

1
192
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Искате смокините? Вероятно да. Но дали ще продължите да искате, когато разберете какво наистина се намира в тях? Всички ние искаме смокините и трябва да признаем, че са изключително вкусни, обаче, има едно неприятно нещо за тях, което едва ли знаете – в тяхната интериор са мъртви оси и мухи. 

Смокините главно опрашват осите, които често се заклещват в тяхната вътрешност и умират .Специалистите казват, че във всяка смокиня се намира поне по една мъртва оса и по една муха.

 Въпреки това,  няма да намерите телата на умрелите насекоми, защото смокинята отделя силен ензим, който  ги разгражда  и ги превръща в протеини. Може да се каже, че всъщност смокинята „яде“  осата и мухата. 

Този невероятен факт, разбира се, не ни пречи да продължи да се наслаждаваме на вкуса на смокините, като са пресни и на сладкото от този вкусен плод . Но, какво мислите вие, дали смокините биха били толкова вкусни, ако нямаха насекоми вътре в тях? Може би точно тези ​​протеини, добити от насекомите представляват тайната съставка, която е толкова неустоими.

 Вижте видео записа, който записа микрокамерата във вътрешността на една смокиня: