Отървете се от херпесът само с една съставка, която 100% имате вкъщи

1
154
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Инфекцията на устните причинява болезнени рани, които могат да изчезнат с едно природно средство

Херпесът на устните е зараза, която се дължи на вид вирус и причинява малки, болезнени ранички като мехури. След като веднъж мястото е инфектирано, раната изчезна, но вирусът остава да „спи” в нервната тъкан на лицето и се появява от време на време.

Този вид инфекция се разпространява чрез интимен или близък личен контакт със заразен човек (с целувка или като се ръкувате с някой заразен и после докоснете устните си), или чрез споделяне на предмети, които влизат в контакт с вируса: кърпи, чаши, прибори за хранене.

Симптомите
Първо усещате сърбеж на устните и кожата около устата, после парене или изтръпване в същата област, а понякога и болки в гърлото, треска, подути жлези или болезнено преглъщане.

След това се появява едно мехурче или няколко, като обрив по устните, устата, а понякога и на венците или в гърлото.

Ако мехурите са няколко един до друг, това се нарича „огнище“. То „тлее”, преди да избухне в болезнени рани.

Лечението

Симптомите могат да изчезнат сами по себе си, без да прилагате каквото и да било за една до две седмици, но бихте могли да помогнете на тялото си да елиминира тази инфекция с естествения дезинфектант – чесъна.
1. Измийте добре една скилидка чесън, обелете я и счукайте.
2. Нанесете чесновата паста върху памуче и притиснете към раничката.
3. Оставете да престои 10 минути и после изплакнете с топла вода.

Ако херпесът е голям, можете да повторите процедурата няколко пъти.

Съвет: Може да добавите към чесновата каша съвсем малко парченце прополис – този пчелен продукт има противовъзпалително действие.

Важно: Преди да изпробвате тази рецепта, консултирайте се с вашия личен лекар, особено, ако сте алергични към някоя от съставките!