Правя го всяка есен: измита шлаките от организма ми и пъди няколко излишни килца! Не напитка, а мечта!

1
104
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

За ползите от дивата роза и нейният плод – шипката, трябва да сте чували вече. Тя лекува различни заболявания, вариращи от обичайните сезонни настинки чак до заболявания на стомашно-чревния тракт.

Но едно от ценните качества на шипковата напитка е, че тя насърчава загуба на тегло. С приемането й излишните килограма се топят пред очите ни.

 Напитката има и лек диуретичен ефект, ускорява метаболизма и е в състояние да се очисти организма от токсини.

Питие от шипки

Съставки

3 супени лъжици  шипки
500 мл вряща вода

ПРИГОТВЯНЕ:
Смачкайте сухите шипки и премахнете отделените власинки. Поставете плодовете в термос и напълнете с вряща вода. Оставете за една нощ.

ПРИЕМАНЕ:
На сутринта 2 часа преди хранене, изпийте чаша от отварата, предварително прецедена. След 20 минути, ако имате желание, можете да изпиете още една чаша.

Тежка храна през този ден е нежелателна. За закуска е по-добре да се яде кисело мляко и цитрусови плодове, за обяд – варено месо и ориз със зеленчуци .

Повторете след 2 дни. Общо тези процедури трябва да бъдат 7 на брой.

Такова почистване следва да се извършва на всеки шест месеца.

Преди употребата на шипки трябва да се консултирате с лекар, тъй като дори и този народен лек, използван от нашите баби, има някои противопоказания. Например, не е подходящ за страдащите от някои заболявания на стомаха и сърцето.

За всички други шипката не само е възможно, но и необходимо да се взема. Това е изключително полезна билка за човешкото здраве. С нея можете лесно и нежно да прочистите тялото си. Защо не опитате?