Чудна вечеря само за 30 минути. Ще се пръснете от кеф и наслада, няма такава вкусотия

1
182
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Тази вкусотия ще ви накара ушите да си изядете, че и за още да питате

Предлагаме ви едно чудо, каквото не сте яли. А ако сте, значи знаете колко е фантастично и как се топи в устата.

Тази вкусотия равна няма, а се прави само за половин час с цялото приготвяне на рецептата.

Трябват ни две чаши сварени и добре намачкани картофи, една чаша със задушени зеленчуци като моркови, грах, зелен фасул, една четвърт наситнено зеле, галета или хлебни трохи, малко счукан чесън, една лъжичка лют пипер, лъжичка кимион на прах, сол и черен пипер на вкус, олио за пържене и кашкавал за настъргване.

Първо смесваме хубаво намачканите сварени картофи със зеленчуците, които сме наситнили на супер ситно. Добавяме счукания чесън и подправките, след което добре разбъркваме всичко това.

После добавяме и хлебните трохи или галетата – зависи с какво разполагаме, като внимаваме и гледаме сместа да е достатъчно изсъхнала, за да можем да работим добре с нея.

Вече получената смес я оформяме на шницели и ги запържваме на котлона в олиото, което сме загряли преди това до готовност. Накрая, след като вече са готови и сме ги обърнали и от двете страни, поръсваме ги с кашкавал и ги поставяме в загрята фурна за около пет минутки – само, докато се разтопи кашкавалът.

Тези чудни зеленчукови шницели може да сервираме с чеснов сос, тъй като с него просто заспиват, но може и с друг сос или салата по избор. Уверяваме ви, че пръстите ще си оближете от тази вкусотия- толкова апетитни се получават, а са готови за нищо и никакво време.

Пожелаваме ви приятен апетит и да ви е много вкусно на всички!/topactualno.com