Това няма да ви го каже нито един търговец: цялата истина за бананите!

1
173
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Чудесно е, че  бананите  вече отдавна се продават целогодишно у нас: в допълнение към факта, че плодът е много полезен, той и засища добре. Удобен е за закуска в движение, дори когато нямате време или възможност да си измиете ръцете. Бананите – истински спасител за заети хора.

От банана можете да получите прилична доза от витамини  С, Е, В, РР, както и набор от макро-и микроелементи

. Доказано е, че дарът на тропиците е вдъхновяващ,  облекчава депресията , насърчавайки производството на ендорфини . Но това не е целия списък от причини, за да ядете банани по-често.

Защо трябва да ядем банани по-често

За подобряване на зрението
Хора, използващи постоянно компютър, трябва да ядат най-малко един банан дневно за профилактика на заболявания на очите . Бананите пречат на свързаните с възрастта промени на очните мускули.

За отслабване
Въпреки че бананите съдържат много калории , те са много по-здравословна закуска от нискомаслено кисело мляко или пълнозърнести хлебчета. Плодовете потискат за дълго чувството на глад , а едновременно помагат да се  очистят червата и насищат тялото на полезни влакна.

Укрепват сърдечния мускул
Калий и магнезий в състава на бананите са полезни за хората с отслабен сърдечен мускул . Също така, бананите са препоръчителни след тренировка и упражнения, поради способността им да неутрализират млечната киселина .

Помагат при анемия
Бананите съдържат много желязо , запасите от което предотвратяват развитието на анемия , суха кожа , косопад , чупливи нокти , а също така стимулират защитните функции на организма .

Нормализират кръвното налягане
Често скоковете в кръвното налягане се дължат на дисбаланс в организма на калий. Бананите бързо компенсират тази липса. Ето защо хората, страдащи от хипертония , е полезно да носят със себе си банан.

Безценни за жените
За жените бананите са особено полезни: те помагат за намаляване на болката по време на менструация и натрупват полезни  запаси от витамини в организма.

За красива кожа
Бананите съдържат цинк, който предотвратява образуването на пъпки и дразнене на кожата . Честата консумация на банани може да помогне да се отървете от сухота и лющене на кожата поради факта, че плодовете съдържат витамин Е.

Полезни са за храносмилателната система
Фибрите в бананите регулират храносмилането , като по този начин елиминират храносмилателните проблеми и честия  запек .

Трудно е да срещнете някого, който не обича банани, така че не забравяйте да споделите статията с приятелите си!