Как да запазим зъбите си бели

2
141
Добави коментар
clashbade
clashbade

Как да запазим зъбите си бели

20.12.2019 18:06

1796

Снимка: iStock/Guliver

Няма човек, който да не се радва на бялата си и блестяща усмивка. Но потъмняването на зъбите е естествен процес, който не може да се избегне. Хубаво е, че можем да намалим въздействието на някои храни и напитки, които утежняват положението. 

Кафе и червено вино
И двете са вкусни и любими на по-голямата част от човечеството. Но също така водят до загуба на естествения бял цвят на зъбите. Струва ли си обаче да ги ограничаваме? Това е въпрос на лична преценка. Ако не сте привърженик на идеята, то има други методи, с които да запазите красивата си усмивка. 
Прекомерната употреба на кисели храни

За да предпазите зъбите си от тяхното негативно влияние, добре е след консумацията им да си изплакнете обилно устата.
Тютюнопушене
Това е един от големите врагове на цялото тяло, и в частност на зъбите. Едва ли тази причина ще ви подбуди да спрете цигарите, особено, ако сте заклет пушач, но честото почистване при професионалисти може да ви спаси от последиците.

Сладко
Едва ли има нужда да отделяме подробно внимание на едно от нездравословните изкушения. Сладкото влияе негативно на много органи и процеси в организма. То е основната причина за наднорменото тегло, както и редица други нарушения в нормалните жизнени процеси. Резултатите са диабет, нервни нарушения, сърдечно – съдови болести и други. Тук нещата стават доста сериозни от просто нарушение на белия цвят на зъбите.
Какво да предприемем
Природни методи за избелване
Обтриването на зъбите с ягоди или портокалова кора възвръща естествения свеж цвят. Морковите, ябълките и крушите отстраняват лепкавия повърхностен слой, който замърсява зъбите. Те действат като естествени абразиви. Содата за хляб също е успешно средство за отстраняване на натрупаните плаки. Има антибактериални свойства и премахва лесно петната. 

Избелващи пасти
Те са ефективни, но не в голяма степен. Редовното им използване ще подобри състоянието, но ако искате наистина впечатляващи резултати заложете на естетична стоматология. Това е лесният, професионален и сполучлив начин за постигане на  мечтания цвят. Колко пъти сте се възхищавали на перфектните усмивки на известните актьори?! Това сега е постижимо за всеки. Благодарение на естетичната стоматология, бихте  могли да внесете драстични промени в начина, по който изглеждат зъбите ви. Почти няма ограничения. Само трябва да имате желание. Коренната промяна ще повлияе на цялостното ви излъчване.
Спазвайте високо ниво на хигиена. Мийте зъбите си поне два пъти дневно. Използвайте периодично конец за почистване. Проявявайте упорство и търпение.  

Actualno.com

Етикети:
зъби Бели зъби избелване

☆☆☆☆☆

Рейтинг:
5
от 5.
Гласували общо: 1 потребители