Стратегия за залагане: Числата на Фибоначи

1
192
Добави коментар
todkata
todkata

Числата и математиката са разпространени в повечето аспекти на живота. Без математика не бихме могли да изградим инфраструктура, да боравим с пари или евентуално дори да функционираме като хора. Едно място, където математиката и числата намират приложение, е в казино игрите. Много математици, които не знаят почти нищо за хазарта, могат бързо да станат експерти в залаганията, използвайки своите превъзходни математически умения.

Един от най-прочутите математици в света е Леонардо Писано Биголо. Той също е по-често наричан Леонардо от Пиза или Фибоначи. Той е италиански математик, който е известен с въвеждането на система за залагания “Числата на Фибоначи”. Въпреки че тази последователност може да бъде открита в ранните индийски математически текстове, именно Фибоначи я е модернизирал и е открил връзката на нея с всички аспекти на живота.

Същност на стратегията

Системата се основава на поредица от числа, където всяко ново число е равно на общата стойност на предходните 2 числа. Изглежда нещо като: 1, 1, 2, 3,5,8,13,21 и така нататък. Тази последователност имаше своите първи приложения, когато Фибоначи откри, че зайците се размножават по този начин. Вече се използва в много други области като изкуство, архитектура и, разбира се, хазарт.

В кои хазартни игри се използва системата на Фибоначи?

Тази система се използва най-много в игри като Блекджек и Рулетка, които се предлагат в Efbet. Може да се приложи и най-добре работи със залози, които са на 2 коеф. Това е залог, който плаща 1-1 и има относителни 50/50 шанс за печалба.

За да приложите тази система към хазартни игри, вие трябва да изберете последователността от числа, които да диктуват вашите единици за залагане. Единица е сума, която залагате на всеки залог. Ако сте с основен залог от 5 лева, това ще бъде 1 единица. Пет единици биха били 25 лева въз основа на този пример.

Теорията зад тази система за залагания е, че всеки загубен залог ще бъде възстановен, като се заложи тази загубена сума на следващия залог. Идеята му е да покрие последователни загуби, като се движи нагоре или надолу спрямо поредицата от числа.

Как работи

Нека използваме пример, за да покажем как точно работи тази система в реално време. Ще приемем, че всички единици са на стойност 5 лева, а залозите са направени на 2 коефициент като например залог на Червено в Рулетка.

Винаги започваме, като залагаме 1 единица от нашата банка – 5 лева, тъй като това е първото число от поредицата. Ако спечелите залог, винаги се връщате към залагане на 1 единица при следващия ход. Ако залогът загуби, вие отново залагате 1 единица, тъй като при залог от 1 единица ще спечелим загубената ни единица при предишната залога и ще се върнем на парите си. Последователността на стратегията трябва да се спазва, за да се приложи правилно.

Да речем, че губим един залог и трябва да заложим 1 единица при следващия залог, който отново е губещ. В такъв случай каква ще е следващата сума на залога?

Използвайки системата на Фибоначи, бихме взели последните си 2 залога и ги добавяме заедно. До момента в нашия пример заложихме 1 единица на първия завой и 1 единица на втория, което е общо 2. Сега залагаме 2 единици и някак отново губим. Отново ще вземем последните си суми за залог и ще ги добавим заедно. Използвахме общо 3 единици до момента, така че това ще бъде следващият ни залог. Последователността ще продължи по този начин, докато не спечелите. 

След като направите печалба, върнете се към началото на последователността, като заложите една единица. Можете да видите, че въпреки всички изгубени залози, ние ще възстановим тези загуби и ще бъдем на нулата при първата печалба. При печеливш залог още в началото на стратегията, вие отново залагате 1 единица и никога не увеличавате залога си при печалба.

Недостатъци

Тази система има някои недостатъци, както всяка стратегия за залагания. Тази последователност ще работи във всеки момент, тъй като никога не се отклонява от първоначалната си формула. Ако обаче се сблъскате с лош късмет, може да заложите много голяма сума и да рискувате всичките си пари в сметката на един залог. В нашия пример загубихме 3 единици, но нека да видим как ще изглеждат нещата само след 5 загуби подред.

Първият ни залог в стратегията беше 1 единица, който загуби. Следващият ни ще бъде 2 единици. Третата ни загуба ще бъде 3 единици. На четвъртия ни загубен залог трябва да заложите 5 единици, тъй като 3 + 2 = 5. Ако загубим за пети път ще трябва да залагаме цели 8 единици. Ако отидем още по-далеч в губещата серия – след шести изгубен залог ще е необходим залог с 13 единици, а седмият – общо 21 единици.