Лиолен Меси трябваше да е 140 см според лекарите! – BetCredo

1
119
Добави коментар
todkata
todkata

Наричан многократно “най-добрият футболист в света”, златното момче на футбола – Лионел Меси логично е един от най-ухажваните от пресата герои на нашето време. Неговите успехи са истинско вдъхновение за млади и стари и не спират да вълнуват хората по цял свят. Но кой всъщност е Меси или La Pulga /Бълхата/, с чийто прякор го знаят всички, нека разберем сега.

Детски години

Лионел Меси се е появил на бял свят на 24 юни 1987 г. в Аржентина и по-конкретно в един от най-големите градове на страната – Росарио. Това е и родният град на световноизвестния революционер Ернесто Че Гевара, като и двамата са родени през месец юни, с разлика точно 59 години и 10 дни.

Семейството на Меси е съвсем обикновено – майка му е чистачка, а баща му е работник. Трудно отглеждат четирите си деца, още повече, че Лионел страда от заболяване, свързано с липса на хормони на растежа и се нуждае от скъпо лечение. Ръстът му бил твърде нисък и въпреки, че днес звездата е 169 см., прогнозите на лекарите по онова време са били доста песимистични и са му отреждали да порасне не повече от 140 см.

Първи стъпки във футбола

Меси стартира своята футболна кариера едва 5-годишен, тъй като баща му Хорхе в свободното си време е треньор на Грандола – аматьорски отбор, част от който веднага става и невръстният Лионел, въпреки крехката си възраст.

6 години по-късно един от аржентинските спортни клубове Ривър Плейт проявява интерес към младата звезда, но голямата сума, необходима месечно за хормоналното лечение, се оказва сериозна спънка и договор така и не е подписан.

Съдбата обаче отново се намесва и не след дълго Меси е забелязан от спортният директор на Барса, с когото подписва договор. В първоначалната си форма „документът“ е представлявал просто една най-обикновена салфетка, върху която родителите на момчето са положили своите подписи за съгласие и се пази и до ден днешен като ценна реликва. Така бъдещата звезда заминава с родителите си за Испания, а отборът поема грижата за скъпото му лечение.

Любов и семейство

През 2017 година Лионел Меси се врича във вечна вярност на своята дългогодишна приятелка, с която се познават от детските години – Антонела Рокусо. Сватбата се състоя в Аржентина и беше описана от световните медии като „приказна“. Звездата на каталунците дори си татуира устните на своята любима, които ще красят вечно долната част на корема му. Като запален фен на татусите, той вече е събрал сериозна колекция, включително и татуировки с лика на своята майка и разбира се, като щастлив татко – бебешките ръчички на синовете му.

Помощ за нуждаещите се

Меси е създал собствена фондация чрез която дарява средствата за благотворителност. Съвместно с УНИЦЕФ тя осигури 200 хиляди евро за изграждането на съоръжения за питейна вода в Кения. Благодарение на тази инициатива две хиляди души подобриха живота си и вече разполагат с вода за пиене в своите къщи, а също така и в местните училища.

Също така, в родната му Аржентина има ресторант, собственост на семейството му, който се грижи за бездомните и им помага с топла храна и дрехи в най-студените зимни дни.