Защо по- добро лекарство от 1 лъжица мед няма

1
185
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Медът е древен ценен продукт, който в наше време е популярен както в готвенето, така и в традиционната медицина . По-голямата част от меда е глюкоза, фруктоза и захароза. Освен това съдържа витамини от група В и витамини A, C, E, K. Медът е богат на органични киселини и минерални соли.

Ето защо хората практикуват както външното му приложение, така и вътрешното. Например, ако ви измъчва сезонна кашлица , пригответе смес от мед с лук или черна ряпа. Има много повече домашни средства, които могат да се дават дори на децата . Искаме да споделим някои от тях днес с вас!

 

Мед и анасон

Смесете чаена лъжичка течен мед с 2 с.л със. семе анасон и щипка сол. Изсипете тази смес в чаша вода, загрята до 30-35 градуса, не повече. В противен случай медът може да загуби полезните си свойства. След това прецедете сместа. Вземете 2 супени лъжици на всеки 2 часа. Такъв инструмент ще ви помогне да се справите със сухата кашлица .

 

Мед и алое

За това средство ще ви е необходима чаена лъжичка каша от алое. Разбъркайте го добре с 2 ч.л. течен мед до гладкост. Вземете чаена лъжичка от сместа 3 пъти на ден. Можете да съхранявате продукта в хладилника , но не повече от 2 дни.

 

Мед и мляко

Най-често срещаното и приятно средство за кашлица. Смесете чаша мляко с 1 ч.л. мед и трета лъжица сода. Загрейте мляко, но не кипвайте. Ако имате непоносимост към лактоза, можете, разбира се, да замените обикновеното мляко с подобно от растителен произход. Въпреки това няма да постигнете желания ефект, защото всичко е свързано с животински мазнини в млякото.

 

Мед и водка

За такъв продукт е необходимо да разбиете жълтъка в чаша с вилица, като постепенно добавяте в процеса супена лъжица течен мед, супена лъжица водка и щипка сода. Тази смес трябва да се пие на една глътка. Вземете го 3 пъти на ден, всеки път току-що приготвен. Инструментът помага за отделяне на храчки .

Ако не сте харесали нито един метод за приложение, дори в естествената му форма, медът за чай може да ви излекува. И ако решите да използвате тези народни средства, не се опитвайте да лекувате тежки форми на заболяване. По-добре е да потърсите помощ от специалист. Бъдете здрави тази есен и се грижете за себе си!