Подариха ми роза на букет, а аз си я засадих в саксийка. Сега ще ви разкрия как да си прихванете корен от това красиво цвете

1
168
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Ако не сте цветар или градинар , това не значи, че не можете да разкрасите вашата роза.

Студеният сезон е може би най-доброто време за подобни градинарски експерименти. Ако у вас е останала роза във ваза и ви харесва, не бързайте да я изхвърляте! Опитайте се да я превърнете в саксийно цвете !

Вземете една роза и с остър нож отрежете горната част на розата, така че дължината й да бъде около 25 см.

Горната част уплътнете с восък.

Махнете всички листа от дръжката, ниско долу, за да я освежите.

След това подрязаните дръжки се обработват по следните начини. Може да изпробвате и трите метода и вие да изберете кой е най-добър за вас и да го използвате в бъдеще:

 

Метод 1

Приготвя се разтвор от мая: 100 мг на 1 литър вода. Поставете подрязаните дръжки в него за един ден. Трябва да бъдат покрити с една трета от водата. След това изплакнете с топла вода и ги поставете в съд с вода, така че водата да достига половината от дръжката. В процеса на образуване на корен през цялото време следете нивото на водата да бъде винаги приблизително едно и също.

 

Метод 2

Разтваря се в 1 литър вода 1 чаена лъжичка мед. Подрязаните дръжки се накисват в 1/3 разтвор в продължение на 12 часа. След това поставете дръжките в кана с вода, така че да бъдат наполовина във водата.

 

Метод 3

Във водата, където стоят дръжките, добавете 10 капки пресен сок от алое. Алоето не само ускорява появата на корени, но и стимулира имунната система след рязане. Водата трябва да бъде до половината от разрезите. Доливайте с вода, така че нивото й да не пада. След 10 дни можете да добавите 5-7 капки сок от алое.

Когато розата ви има достатъчно силни корени, трябва да спазите всички обичайни правила, за да я засадите в специално подготвена саксия с пръст.

Убедени сме, че вашата роза обезателно ще разцъфти!