Вижте къде се намира лековитото изворче, което ще ви изцери очите, стомаха и бъбреците!

1
97
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Лековито изворче ни спасява от много болести, истина е. Изворна вода ни дарява изцеление от тежки заболявания.

Той се намира на пусто и отдалечено място, но според местните жители чудодейната течност има невероятна сила и ни избавя от много заболявания. Изворчето блика и се намира до село Вардун, в Търговищка област.

Макар специалистите да са констатирали, че водата не е минерална, хората пият от нея и се избавят от различни заболявания.

Изворната вода лекува стомашни и бъбречни заболявания. До него има още един извор и според селяните той се справял успешно с очни болести. Те могат да изброят поименно стотици излекували се, след като са си измили очите с тази чудодейна вода.

Историята на двата извора е древна и интересна. Според местната легенда преди стотици години само животните пиели от въпросната вода. Но пастирите забелязали, че стадата винаги искали да пият само от този извор, а след време болните животни оздравявали. Те също започнали да утоляват жаждата си с нея и наистина се почувствали по-добре, а болните се изправяли на крака много бързо.

С течение на времето жителите на селото съградили чешмичка, която набирала популярност заради чудесата, която вършела със здравето водата от това изворче. След това, вероятно в началото на миналия век, местни селяни направили още по-голяма, каменна чешма, която и до днес стои там и от нея, през два чучура, блика животоспасяващата вода.

Винаги около тези две чешми има много народ, които наливат в туби от лековатита течност. Те твърдят, че водата наистина лекува и дава живот, без болести. Никой от селото и от стотиците хора, които идват там, не могат да обяснят каква е мистерията на тази лековита вода. Но те познават тази вода като Лековитото изворче и искат то да бъде официално обявено за такова, защото излекуваните са безброй. А списъкът им непрекъснато расте.