Как да изгоним хлебарките само за седмица

1
193
Добави коментар
clashbade
clashbade

Ключовото при борбата с неприятните хлебарки е да ликвидирате гнездата, но именно те са трудно откриваеми

На практика да се стигне до корена на проблема с нашествието на хлебарки е почти обречено занимание. Неслучайно мнозина се сблъскват с него и смятат, че е невъзможно да се справят. Професионалистите, които се занимават с ликвидиране на неприятните вредители, могат да противодействат успешно на тях, стига да се доверите на помощта им.

Ако сте решили със собствени средства да елиминирате хлебарките, пригответе се за упорита и неравна борба, но тя все пак ще даде резултат. Трябва само да се водите от следната стратегия:

Проучване и наблюдение

Понякога трябва да се изявяваме като Шерлок Холмс и в собствения си дом. Обследвайте наличните пукнатини в стените, фугите, които се открояват на пода и могат да се превърнат в убежища за хлебарките, пространствата зад кухненските шкафове и в мокрите помещения, мивките и всички останали недостъпни зони.

Стъпка към унищожаване

Следвайки логиката на описанието от горния абзац, трябва да закупим препарат, който насекомите ще отнесат в гнездата си. Така те ще заразят цялата си популация, а вие ще сте свободни и спокойни в жилището си. Отровата гарантирано ще има ефект, но първо се консултирайте със специалисти коя е подходяща и удачна за употреба в случая. Някои семейства с деца не желаят да поемат излишни рискове и предпочитат по-неагресивни методи, които ще ви бъдат разяснени от експертите на фирмата.

3 ефективни средства срещу хлебарки

Сред популярните средства за избиване на хлебарките са някои съвременни продукти, от които също може да се възползвате при нужда.

Превантивно пръскане

Когато се извършва от обучени кадри и е периодично, съобразно предложената мярка, то може да осигури необходимите резултати.

Къщи с лепило

Ако вече сте изправени пред проблема и искате спешно съдействие, капаните под формата на къщички, в които има лепило, са изключително удачни. Сместа е незасъхваща и тя блокира попадналите вътре хлебарки, които пък са привлечени вътре от мириса на феромони. Това обаче няма да рефлектира върху наличието на гнезда из дома ви.

Примамки с гел

Съществуват различни видове гел на пазара, които играят ролята на магнит за хлебарките. Точиците се поставят на скритите места в помещенията, особено на по-влажните от тях. Подменяйте ги често, когато забележите, че намалява количеството на гела, защото хлебарките го консумират и в резултат на това загиват. Някои ще се върнат в гнездата и там ще умрат, което би могло да засегне и останалите, защото те ще започнат да се хранят и с мъртвите вече хлебарки.