Има ли хлебарки във вашия дом? Ето какви са причините

1
147
Добави коментар
clashbade
clashbade

su7@j_io82gh
31.12.2019

Не мислете, че в дома ви е мръсно и затова сте нападнати от нашествие на хлебарки

Няма човек, който да не се е натъквал на хлебарки, независимо дали става дума за обществени сгради или жилищни кооперации. Истината е, че те са навсякъде, но ние не винаги ги забелязваме.

Специфичното в тяхното поведение е, че те са особено активни нощем. Именно в тъмната част на денонощието те щурмуват периметъра, в който са се настанили и с удоволствие се гощават с остатъците от храната по пода. Неприятните насекоми консумират и други продукти, не само онези, които са подходящи за хората. Предпочитат влажните места и често може да ги срещнете в банята, тоалетната.

 

Мръсно ли е у дома, щом има хлебарки?

Не, съвсем не е така. Не мислете, че домът ви не е достатъчно чист, ако сте нападнати от нашествие на вредители от този вид.

Те оцеляват във всякакви условия и за съжаление всеки апартамент е потенциална мишена за пребиваването им. Кухнята е една от привлекателните зони за тях, защото винаги могат да се открият изкушения. Колкото и минимални да са те и да не сте успели да ги почистите, хлебарките нямат претенции и ще бъдат примамени от тях.

Вероятно сте чували, че те могат да се скрият не само в процепи и фуги, но дори зад етикета на консерва, където са се прицелили да опустошат лепилото.

 

Доколко е опасно присъствието им

Не е препоръчително за дълго да допускате престоя им, защото хлебарките са преносители на редица зарази. Медиците могат да ги изброяват до безкрай, но потвърждението на този факт, е напълно достатъчно, за да се стремите непременно да ги ликвидирате. Би могло да се стигне и до алергии, както и астматични състояния, които изобщо не са желателни, когато семейството има деца.

 

Унищожаването им  

Стартирайте с превантивните мерки. Те ще ви гарантират спокойствие и дългосрочно решение на проблема. След вечеря не трябва да се оставят храна или вода на открито, до които биха могли да имат достъп насекомите. Мръсните чинии също не бива да остават в мивката. Ако нямате време или възможност да ги измиете, облейте ги поне със силна струя вода, за да се отстранят остатъците от храна.

Кухненският кът е добре да се почиства ежедневно. Всички насипни продукти трябва да са грижливо прибрани в кутии или буркани. Нужно е те да се затварят добре, а не да се залага на хартиени опаковки, които биха могли да бъдат изгризани от хлебарки.

Професионалният подход изисква да използвате препарати за тяхното унищожаване. Специалистите от vrediteli.bg ще ви дадат най-точните съвети, когато искате да се сдобиете с капан, спрей, гел или някакъв уред срещу тях.