Какво означава TWS ?

1
169
Добави коментар
sroev
sroev

Няма съмнение, че безжичните слушалки се доказаха като продукт, който ще продължи да се ползва още дълго време и не е само преминаваща мода. Премахвайки кабела между слушалките и устройството, те разчитат на Bluetooth технология, за да предадат музиката в ушите ви.

Безжични срещу истински безжични слушалки(TWS): каква е разликата?

Безжичните слушалки могат да бъдат разделени на три различни категории: безжични слушалки свързани чрез лента за врата, безжични слушалки над ухото и True Wireless Stereo(TWS) – всички са захранвани от батерия и използват Bluetooth за свързване към вашия смартфон, лаптоп, преносим музикален плейър или дори вашия грамофон.

Общото между всички безжичните модели, е че липсва кабела, който ги свързва с устройството. Повечето изглеждат по еднакъв начин с обикновените аудио слушалки, чийто плюс е доброто шумоизолиране за сметка на размера им.

Безжичните модели зад ушите имат лента за врата, свързваща двете слушалки, което ги прави идеални за спортуващите, които искат да имат повече свобода на действие и да не се притесняват, че слушалките ще паднат от главата им.

 

Истинските безжични слушалки(TWS) от друга страна нямат никакъв кабел; нищо, което да ги държи свързани една с друга. За някои това означава истинска свобода, за други постоянна опасност да загубят едната или дори двете слушалки. Най-често се предлагат със собствен кейс за зареждане, който може да ги зареди от 3 до 7 пъти, докато стоят в джоба ви, а вие зареждате единствено кейса.

Безжичните слушалки звучат ли по-добре от истинските безжични слушалки(TWS)?

Не винаги – в последните модели слушалки качеството на звука зависи повече от драйверите във вашите слушалки, отколкото от това дали използват безжична или истинска безжична технология.

С последните постижения в Bluetooth технологията aptX HD, безжичното и истинско безжично слушане се подобрява непрекъснато. Разбира се, истинските меломани твърдят, че кабелните слушалки винаги ще предлагат най-доброто качество на звука.

Това е така, защото традиционно безжичните слушалки предават компресирана версия на вашата музика от устройството към слушалките ви по Bluetooth мрежа. Тази компресия понижава качеството на музиката, правейки я понякога изкуствена или дигитална.

Най-новите версии на Bluetooth са в състояние да предават Hi-Res аудио безжично, но имате нужда от устройство и слушалки, които поддържат тези висококачествени кодеци, за да усетите пълните предимства – в противен случай най-вероятно ще слушате компресирана версия на вашите песни.

Заключение

Разликата между True Wireless Stereo (TWS) слушалките и безжичните Bluetooth слушалки е в липсата на кабел/връзка между самите слушалки. TWS са типа „тапички“, които в повече случаи идват със зареждащ кейс. Основния въпрос вече не е дали са по-добри, а кой модел ще ни е най-удобен или просто по-красив.