Соломон Паси: Убитият ген. Сюлеймани стои зад атентата в Сарафово! Има славата на Дарт Вейдър

1
109
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Убитият ирански генерал Касем Сюлеймани седи зад атентата в Сарафово. Той има славата на Дарт Вейдър, но е малко вероятно да има Трета световна война. Това каза пред БНТ бившият външен министър Соломон Паси.

„Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко вероятно тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се говори за нея, но всичко е възможно в този динамичен свят“, каза бившият царски министър.

„Касем Сюлеймани е много интелигентен човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение. От европейска гледна точка, той е от тъмната страна на силата, с изключение годините, когато той е съюзник на Запада в борбата с „Ислямска държава“. Неслучайно европейските лидери казаха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър“, коментира Паси.

„Той причини войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година. Той не умря по унизителен начин, получи достойна смърт за един войник“, добави той.

Според него светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди смъртта на Сюлеймани и едва ли настоящите събития ще предизвикат световен трус.

Той коментира и днешната среща на Бойко Борисов с американска делегация като нещо съвсем нормално, според него срещите със САЩ вече се превърнаха в ежедневие, но е важно какво си решил, а не колко пъти си се срещал.

„Не смятам, че този поток е добър за България, той просто засилва влиянието на Путин в българската политика“, каза още Соломон Паси.