Община Разлог иска да разшири ски писта „Кулиното“, като изгради нови писти и още един лифт

1
128
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Община Разлог иска да разшири ски писта „Кулиното“. Идеята е да бъдат изградени нови писти и още един лифт. А причината е, че с всяка изминала година броят на желаещите да карат ски в района расте, информира БНТ.

Причината писта „Кулиното“ все още да не работи е, че няма достатъчно сняг. Няма и пари, с които да се закупят съоръжения за изкуствен сняг. Общината, като собственик на пистата, има готовност да я отвори и обработва веднага, след като има необходимото количество сняг.

Красимир Герчев, кмет на Разлог: Тази писта е стратегически важна за развитието на туризма в нашата община. На нея са се научили стотици деца да карат ски, защото тук правят първите стъпки. Много сериозен интерес, зелени училища.

В момента пистата е 1300 м, имаме и в ниската част детска писта. Възнамеряваме да се направи и другата писта на левия ръкав, която е 1600 м, с по-широка долна част, за да я наситим със съоръжения за деца. Искаме да стане като детски център.

По думите на кмета, общинският съвет е приел да започнат изработването на подробен устройствен план, който трябва отново да се съгласува. След като мине процедурата, се надява да разширят пистата.

Красимир Герчев: Съобразили сме се с контролните институции. Ние няма да прескочим нито една мярка, за да реализираме този проект.

Борис Костадинов, отговорник за поддръжката на пистата: При първото падане на по-обилен сняг машините веднага излизат и започват да работят. Съоръженията, влековете са готови. Всичко е готово предварително.

Кога ще отвори пистата обаче все още не е ясно.