Адвокатът на Нено Димов: Няма изискване по закон той да разбира от нивото на водата

1
228
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Аргументите на прокуратурата срещу Нено Димов подлежат на много сериозна критика. Нито един министър не взима решения сам.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV адвокатът на Нено Димов – Ива Лулчева.

„Да се твърди лична отговорност от министър и да се претендира той да разбира и от нива на водите не съответства на закона. От това разбират съответните геолози, които имат специалните знания“, каза тя.

„Решенията, които взимат министрите, са на базата на предложения на съответните длъжностни лица. В случая няма данни Нено Димов да е взел решение в противоречие с предложеното му от длъжностните лица в министерството“, коментира адвокатът.

„Министърът е политическа фигура, която осъществява политиката на държавата в съответната област. Не ми е известно да има изискване, когато едно лице се избира за министър, да има специални знания във всички области на икономиката и социалния живот на една държава“, аргументира се Ива Лулчева.

„Възмутителното в случая е и решението на прокуратурата да иска постоянно задържане, защото като министър може да повлияе на разследването. Това е абсолютно необосновано, защото той подаде оставка“, каза Лулчева.