КNIPEX – инструменти на които може да се доверите

1
154
Добави коментар
Eshopbg
Eshopbg

KNIPEX или по-точно Knipex-Werk C. Gustav Putsch KG

KNIPEX e немско командитно дружество, производител на професионални ръчни инструменти и най-вече на широка гама клещи. Четири поколения независима семейна фирма със седалище в немския Вупертал. Фирма KNIPEX e заложена през 1882 г. от Карл Густав Пуч първоначално като ковачница. В началото специализира в ръчно производство на клещи и ковашки инструменти, по късно развиват ковването във форми. През 1942 г. официално е регистрирана марката KNIPEX. От началото на 50-те години разширяват гамата с нови типове клещи. През 1954 директор на фирмата става Карл Пуч, който въвежда автоматизирано производство и разширява портфолиото на клещите с иновативни продукти. В 90-те години възникват няколко дъщерни фирми, които влизат в състава на ново създадената група KNIPEX.  Фирмата отваря редица свои представителства в чужбина и изнася над 60% от продукцията до множество държави в света.

KNIPEX – кратък преглед

KNIPEX е водещият производител на клещи за професионални потребители по целия свят. Основана в Вупертал-Кроненберг през 1882 г., KNIPEXe семейна фирма вече четвъртото поколение. KNIPEXразработa и произвеждаме над 800 варианта клещи, които позволяват на професионалните потребители в повече от 100 страни по света да работят ефективно, лесно и безопасно. С почти 100% ангажираност и участие, около 1000 служители произвеждат повече от 40 000 клещи всеки ден. Високата производителност, постоянното подобрение и ориентацията към човешките ценности са в основата на действията на фирма KNIPEX. На тази основа KNIPEX се стремятда създат постоянни ползи за своите бизнес партньори, свиоте  служители и техните семейства, своите крайни клиенти.

KNIPEX не са само клещи

Фирма KNIPEX предлага над 100 вида клещи, произведени в 800 различни варианта, различаващи се по големина, дължина, форма, повърхностна обработка и тип на изолацията.

Между предлаганите продукти на KNIPEX ще намерите класически комбинирани клещи, странични клещи резачки, кербовъчни клещи, водопроводни клещи, а също и редица специализирани клещи електротехнически, клещи за електроника, арматурни клещи и много други.

Освен клещите в порфолиото на KNIPEX ще откриете и друщи ценни продкути отново на световно ниво и с иключително иновативни решения.  Това са отвертки електротехнически за работа на инсталации и под напрежение. Специална серия изолирани инструменти – ключове, тресчотки, гаечни вложки, динамометрични ключове и други специализирани продукти. Изключителна популярност имат и серията инструменти за сваляне на изолация от проводници и кабели – ножове, забелвачки и тясно специализирани инструменти. Не на последно място са и средствата за безопасност при работа – диалектрични ръкавици, диалектрични тъкани и други.

KNIPEX се разширява

Групата KNPEX в днешно време е представена от четири производствени завода в Германия  с приблизително 1300 служители, както и редица търговски представителства по света, между които например САЩ, Русия, Китай и Япония.

Днес към KNIPEX-Werk C. Gustav Putsch KG принадлежат и следните фирми:

Rennsteig Werkzeuge GmbH – производство на клещи за електротехниката в гр. Вернау

Orbis Will GmbH + Co. KG – производство на клещи, метални и пластмасови части в гр. Ахаус

Will Werkzeuge GmbH & Co. KG – производство на клещи в гр. Нойщат

KNIPEX – специалистът в клещите

По-малко означава повече. KNIPEX е концентриран на тясна продуктова група и така постига значителни предимства в качеството и функционалността.

Затова днес KNIPEX e водещата в света марка за клещи.

В над 100 държави потребителите използват клещи KNIPEX и тенденцията е растяща.

Качеството определя продукта

Качеството, дълготрайността и ергономията на инструментите KNIPEX е ориентирано към високите очаквания на професионалните потребители. Затова KNIPEX залага на висококачествените материали и модерните производствени технологии.

Продуктовата гама от над 1000 артикула дава възможност за оптимален избор за съответните модерни области на приложение като соларна техника, вятърна енергия и самолетостроене.

Иновации от “Ковачницата на идеи”

Нововъведения и подобрения се грижат за по-добри работни резултати и по-голяма удовлетворение на потребителите. Така ежедневната работа на потребителите на клещи става по-лека, по-бърза и по-сигурна. Постоянно се внедряват нововъведения които поставят висок стандарт в бранша.

Произведено във Вупертал, Германия.

KNIPEX произвежда главно в Германия и то по екологичен и социално ангажиран начин. Служителите във Вупертал поемат целия производствен процес – от коването до пакетирането.

KNIPEX залага на техническия прогрес като сам разработва много от машините и производствените линии.

Служителите на KNIPEX

Над 1000 служители на KNIPEX са базата за успеха. Добрата работна атмосфера както и допълнителните обучения имат голямо значение за KNIPEX. Само заедно ръководството и служителите на KNIPEX могат да развиват фирмата и продуктите.

135 години KNIPEX

През 2018 г. KNIPEX отпразнува своя 135 годишен юбилей от създаването на фирмата. Вече 135 години фирма KNIPEX e концентриран върху клещите. С високите изисквания към качеството, с непрекъснато новите идеи и с усърдието на сътрудниците и партньорите KNIPEX стана водещата марка клещи по цял свят.

Когато през 1882г. Карл Густав Пуч основава една малка ковачница във Вупертал, Кроненеберг, която в началото произвежда захващащи клещи около 60 броя на ден със 7 работника, никои не предполага накъде ще се развие това начинание. Фирмата продължава да расте и да разширява своята производствена програма, така че през 1927 вече 27 работника произвеждат около 1000 бр. клещи на ден.

Днес КНИПЕКС е водещият в целия свят производител на клещи. Около 1000 работника във Вупертал, Кроненберг произвеждат дневно повече от 45000 клещи за професионални потребители.

За да може да се предложи оптималния инструмент за всяко приложение асортиментът на KNIPEX съдържа над 1000 разновидности клещи за захващане, рязане, формоване и за много специални приложения. Спектърът на клещите се простира от малките прецизни клещи за електроника до водопроводни клещи с дължина от 0,5м за специалистите на ВиК инсталации.

Крачка след крачка KNIPEX се превръща в обединение от предприятия. Заедно с Rennsteig, Orbi Willи Will KNIPEX става обединение от производствени предприятия и чуждестранни представителства за търговия и сервиз. Сътрудници на KNIPEX работят в над 20 държави.

Целите на KNIPEX

Целта на КНИПЕКС да са винаги една крачка напред. С постоянно новите и подобрени продукти KNIPEX e известен като ковач на идеите в своя пазарен сегмент.

Как мога да намаля усилията при захващане и рязане, как може да се работи по-сигурно и по-бързо, как да се подобри ергономията и експлоатационния живот? С тези въпроси KNIPEX се занимава ежедневно, в работни групи и в диалог с потребители от най-различни браншове. Като специалисти KNIPEX търси отговорите на тези въпроси и в най-малките детайли. Благодарение на най-модерен хардуер и софтуер, както и на прецизни и обхватни тестове изпитанияKNIPEX въвеждат на пазара само най-добрите идеи, “зряли” за серийно производство.

Всичко от една ръка, всичко под един покрив

Предизвикателството за KNIPEX е да повлияят сами на всички характеристики на продукта, затова всички работни процеси се извършват пряко в производството на KNIPEX под един покрив, от коването до експедицията. 

Всичко от една ръка, произведено в Германия – зад това стои KNIPEX. Необходимите за различните видове клещи стомани за коване се легират по специални рецептури на KNIPEX. Формите в които се коват горещите заготовки за клещите се произвеждат в инструменталния цех на KNIPEX. При коването се поставя основата за качеството на по-късно изработените клещи. Следват много производствени операции. Към най-важните от тях се отнасят пробиването, фрезоването и шлайфането. Големият опит на КНИПЕКС и постоянното развитие на технологичните процеси дават възможност на KNIPEX да спечели решаваща преднина и в производствената техника. 

Ефективното производство на клещи, отговарящи на най-високи изисквания се нуждае и от двете: модерна автоматизирана техника и ангажирани и компетентни сътрудници. Сред техните над 1000 производствени машини изпъква широката професионална подготовка на сътрудниците на KNIPEX. Машините трябва грижовно да бъдат настроени, контролирани и поддържани. KNIPEX разработва и произвежда множество производствени машини сам, за да могат да бъдат внедрявани най-добрите технологии за високите изисквания на крайния продукт. 

Контролът е важен етап в производството

Клещите са силно натоварени в работното ежедневие., затова на тях им е необходимо оптимално съотношение между твърдост и жилавост, която може да са постигне в прецизна няколко степенна термична обработка. 100% надеждност това е обещанието на КНИПЕКС към потребителите. 

Към модерните производствени процеси във всички етапи се внедряват строги методи на изпитване. Високите изисквания към точност изискват внедряването на множество измервателни техники измерващи и контролиращи във стотни от милиметъра. 

KNIPEX е представен над 100 държави по света. С помощта на свои представителства, търговски представители и импортьори, КНИПЕКС се свързва със своите търговски партньори и предлага най-широкия асортимент сред всички производители на клещи. Марката KNIPEX е на разположение на компетентността и производителността на специалистите. Марката получава световна оценка и доверие сред клиенти и потребители.

Ангажираност към персонала и околната среда

Не са празни думи за КНИПЕКС че най-големия капитал на едно предприятие са неговите служители. Служителите на KNIPEX съхраняват знанията и уменията идеите и ангажираността, без което не е възможно да разширяват своя прогрес и непрекъснато да стават по-добри. С постоянни инвестиции в производствените съоръжения и производствения персонал KNIPEX работи за утрешния успех . Така KNIPEX може да остане и в бъдеще едно фамилно предприятие ангажирано в обществото, опазването на природата и ресурсите. 

Девизите на KNIPEX

По пътя от малката ковачница до световния лидер във сферата на клещите много неща са се променили при KNIPEX. Пазарът също се изменя. Глобализирането и дигитализирането са важни инструменти на промяната. Промяната изисква винаги напасване и нови пътища, но някои базови неща още от началото са много важни, те са част от стратегията според които се ръководи мисленето и действията на KNIPEX. Има позиции, които не се променят.

„По-малко е повече- чрез силно фокусиране искаме да сме най-добрите сред производителите на клещи за полза на крайния потребител.“

„Качеството определя- поставят се изключително високи изисквания към продукта и към цялостните действия.“

„Доброто не е достатъчно добро- непрекъснато работим върху подобряването, всеки ден в цялото предприятие“

„Стойностите са ценни за нас- ефективно и икономическо съобразно стопанисване и стремеж за коректни отношения със служители партньори и крайни потребители и околната среда. На базата на това искаме да растем, да прокарваме нови пътища и да използваме добрите възможности.“

„KNIPEX е заедно със вас.“