Центрове за твърди материали на супер цени!

1
145
Добави коментар
Eshopbg
Eshopbg

Центрове за центроване на отвори

Шлосерският център е   са вид пробои, но работният му край е заострен под ъгъл 60°. Използват се за разчертаване на масивни метални детайли, а също за отбелязване на център при пробиване на отвор със свредло. Предлагат се широка гама шлосерски центрове, различаващи се по дължина, форма на сечението, големина на ударния връх. Разбира се ще намериет и различни варианти центрове според марката стомана и повърхностната им обработка. Най-често шлосерските центрове са боядисани със сребърна или златиста боя, но ще срещнете също и фосфатирани или галванизирани шлосерски центрове.

Как се работи със шлосерски център

Шлосерският център се поставя перпендикулярно спрямо повърхността на пробивания детайл, като се държи с пръстите на лявата ръка. В момента на удара с чук положението му се фиксира с малкия пръст. Центърът не бива да се използва вместо избивач, тъй като в края на изпивания детайл ще се образува конусовидна вдлъбнатина.

Пробоите, избивачите и центрите трябва да се поддържат винаги в изправност. Ако краят, по който се удря, се сплеска от чука, трябва да се изпили с малко стесняване и закръгляване в горната част.

Шлосерски центрове ще срещнете в разговорния език още с наименованието шлосерски центри. Второто обаче не е технически и книжовно издържано.

Автоматични шлосерски центрове

Заслужава си да се запознаете и с не толкова известните и разпространени автоматични шлосерски центрове. Това са ръчни инструменти в различни варианти според формата и размера, с които нанасянето на удар върху повърхността, която означавме не изисква използването на чук. Ударът става посредством натискане на центъра с ръка към повърхността, чрез което натягаме монтиранат в него пружина и след определен ход около 10 мм, се възпроизвежда удар върху подвижния дорник. Рабтотата с автоматичен шлосерски център е изключително лесна, но по-голямото предимство е много по-голямата точност.

Друго предимство на автоматичните шлосерски центрове е изключително голямата твърдост на върха на инструмента. С автоматични шлосерски центрове може да се работи както върху меки така и върху много твърди материали. С такъв инструмент може да означите ценровете върху дърво, ПДЧ, пластмаса, алуминий и други цветни метали, стомана и чугун.

Клиенти на магазина, които купуват продукти от категория Центрове често купуват и сходни продукти от главната категория Замби, центрове, избивачи.

Техническите спецификации на продуктите от категорията Центрове могат да бъдат променени без предизвестие. Изображенията, на продуктите от категория Центрове са продеоставени от производители и дистрибитурои, но понякога могат да имат само информативен характер. Текущата цена означава препоръчителната продажна цена на производителя или доставчика.