23 съвета за успешен брак

3
202
Добави коментар
sabutombg
sabutombg

23 съвета за успешен брак

Наблюдавайки през годините множество двойки, а и от собствения ни опит, подбрахме за вас най-добрите

Съвети за успешен брак
Възможно е да ви се сторят познати, но въпреки това е хубаво да си ги припомняме понякога:

Изберете да се обичате дори в моментите, в които ви е трудно да се понасяте или търпите един друг. Любовта е посвещаване и споделяне.
Когато половинката ви засегне или направи нещо, което не одобрявате, не критикувайте него/нея, а постъпката.
Изразявайте чувствата си! – Успешната формула на емоционално интелигентните хора е да успеят да заявят себе си, но уважавайки и зачитайки достойнството на другия. Практикувайте с израза „Чувствам се…, когато ти…, защото… Иска ми се да…“
Винаги вдигайте телефона на съпруга/съпругата си, а когато сте заедно, изключвайте устройствата си.
Направете прекарването на време заедно приоритет за вас. Планирайте специална вечер за вас. Времето е „валутата“ на връзките, затова постоянно инвестирайте време.
Заобиколете се с хора, които ще помогнат устойчивостта на връзката ви. Избягвайте хора, които ви провокират да правите компромиси с характера си.
Направете смеха саундтрак на брака ви. Споделяйте моменти на радост. Дори в трудни моменти, намирайте сили да се посмеете.
В нито един спор не бива да има победител и загубил. Вие сте партньори във всичко, така че или сте заедно в победата или сте заедно в загубата. Отработете заедно решението. Говорете!
Запомнете, че в стабилния брак рядко има двама души, които са едновременно стабилни. Обикновено моментите на слабост у единия или у другия се редуват.
Направете интимността в леглото един от основните си приоритети. Необходимо е доста повече от секс за здрава връзка, но е почти невъзможно да изградиш такава без него.
Запомнете, че бракът не е 50/50, а разводът. Бракът трябва да е 100/100. Не бива едно цяло да се дели на две, а двамата партньори да дават всичко, на което са способни ежедневно.
Давайте най-доброто от себе си един на друг, а не остатъците, след като сте дали най-доброто от себе си на всички останали.
Учете се и взимайте пример от другите, но не се сравнявайте с тях. Вашият път е уникален шедьовър, който сътворявате заедно с партньора си.
Не поставяйте брака си на пауза, докато отглеждате децата си, защото ще се окажете с празно гнездо и зееща бездна.
Никога не пазете тайни един от друг. Тайните са най-големият враг на интимността.
Никога не се лъжете един друг. Лъжата разрушава доверието, а то е основата на здравия брак.
Когато допуснете грешка, признайте си възможно най-бързо и смирено поискайте прошка. „Сгреших“, „съжалявам“, „прости ми“.
Когато партньорът компрометира доверието ви, простете му незабавно. Това ще стартира оздравителния процес и възможност да изградите доверие помежду си отново. „Обичам те“, „прощавам ти“, „да продължим напред“.
Бъдете търпеливи един с друг. Вашата половинка е по-важна от графика ви.
Създайте модела на брака си, така че синовете ви да пораснат добри съпрузи, а дъщерите ви – добри съпруги.
Бъдете най-голямата подкрепа на съпруга/съпругата си, а не най-големият критик. Бъдете този, който бърше сълзите му/й, а не този, който ги предизвиква.
Никога не говорете зле за партньора си зад гърба му и не го критикувайте онлайн. Защитавайте го пред всеки, всички и във всяка ситуация.
Когато трябва да избирате между това да кажете нещо грубо на половинката си или да не кажете нищо, винаги избирайте да не казвате нищо.

Не бива да забравяме, че няма нищо сигурно в нито една връзка.

Независимо дали е от типа деца-родители, съпруг-съпруга, приятел-приятел и т.н.

Никой не ни е длъжен за нищо. Свободни сме да избираме всеки ден на кого да посвещаваме времето и енергията си.

Това е отлична мотивация да бъдем най-добрата версия на себе си и да ценим всеки наш ден над земята и с любимите ни хора.

Четете още от сватбения блог: