Тайните за красота на принцеса Даяна

1
161
Добави коментар
svetla58
svetla58

Благодарение на гримьорката Мери Гринуел научихме тайните за красота на Принцеса Даяна. Тя е единствената гримьорка, която е работила както с принцеса Даяна, така и с Меган Маркъл. Освен това е гримирала супермодели като Кристи Търлингтън и Синди Кралфорд.

1. Придържайте се към неутралните нюанси за устните

Всички обичаме хубаво червено червило, но за кралски външен вид е най-добре да се придържаме към по-неутралните цветове. Въпреки че от време на време принцеса Даяна е носила по-тъмни нюанси за вечерни събития (като при появата ѝ на Met Gala през 1996 г.), дневните задължения изискват нещо по-фино. „Използвайте nude или розово. Формулата трябва да бъде нещо изчистено, което нито е прекалено лъскаво, нито матово“, казва Гринуел.

2. Не прекалявайте с фондьотена

„За да създам грим, който да изглежда добре и на живо и пред камера, работя с кремообразни и течни продукти, които мога да наслоявам и втривам в кожата. За най-естествен завършек предпочитам да използвам сатенени формули вместо матови, за да създам втори ефект “втора кожа”. Използвайте коректор само когато е необходимо. Обичам да използвам един нюанс, който е подходящ специално за петна, и друг малко по-светъл нюанс, за да се озари под очите. “

3. Използвайте течни и кремообразни формули

За да добавите цвят и да създадете здравословно, естествено сияние, използвайте крем или течен руж, който можете да втриете в кожата с пръсти. „Винаги съм обичала да работя с пръсти вместо с четки, за да създам ефекта на втората кожа“, казва Гринуел. Тя добавя: „Една от най-запомнящите се появи на Принцесата беше емблематичният Met Gala бал. ”

4. Направете опушен грим, но естествено изглеждащ

Гринуел съветва да използвате кафяви и тъмни нюанси за очите, за да създадете много мек, опушен ефект, като най-важна винаги е спиралата.

5. Всичко е до блясъка

Номерът тук е да използвате хайлайтер без да си личи – трябва да накарате обикновените хора да повярват, че това е естествено сияние, дадено от Бога. Това означава формули без брокат. „Не искате нещо, което е твърде очевидно, така че се нуждаете само от малко количество хайлайтър по високите точки на бузата и върху костта на веждите. Избягвам да подчертавам  носа или където и да е другаде по лицето. ”