Къде да открием най-вкусното веганско меню

3
152
Добави коментар
jurnalbg
jurnalbg

Думата „веган“ идва от английската дума „vegetarian“, като за възникването и е изцяло отговорен създателят на веган обществото в Лондон Доналд Уотсън. Самият Уотсън става вегетарианец на 14-годишна възраст, а години по-късно решава да бъде веган и така доживява до 95-годишна възраст.

Целите, определени още с възникването на веганското общество, са свързани с прекратяването на експлотацията на животни от човека. Вследствие на тази поставена и точно определа вече цел, последователите на тази идея не консумират месо, риба, яйца и всякакви по вид млечни продукти. Ето защо голяма част от ресторантите по света не могат да откликнат на нуждите на веганите, но пък все още има и такива, които приготвят специални вегански менюта.

Ето къде можете да намерите най-вкусните вегански менюта

Смело межем да заявим, че английското общество е приело изцяло веганите. Дори се смята, че Лондон е най-гостоприемният град спрямо този тип хора. Мегаполисът е изпълнен с биомагазини, които предлагат най-различни продукти, предназначени за всички вкусове.

В този щат веганското движение навлиза през 70-те години и към днешна дата със сигурност може да бъде потвърдено, че има голям брои последователи. В града могат да бъдат открити и посетени както елитни веган ресторанти, така и места с не толкова изискана обстановка и с по обикновено меню.

Веганството в Израел е широко разпространено още от дълбока древност. На територията на страната са регистрирани най-много веган ресторанти, само в Тел Авив те са над 400.

Любопитен факт е, че половината от населението в Индия се придържа към вегетарианството. Поради тази причина и веган менюто бързо набира широка популярност и голяма част от хората спазват стриктно хранителния режим.

Макар и да няма много вегански ресторанта, то финландската столица може да се похвали с уникална разработена рецепта, която включва месо, направено от овес и фасул.

„В момента в Торино има над 30 ресторанта и магазина, които предлагат веганска и вегетарианска храна, което, предвид размерите на града, е възможно най-големият брой в Италия“, споделя с гордост Стефания Джануци, заместник-кмет и автор на инициативата.

Германската столица спокойно може да се определи като един истински вегански град. На територията на Берлин има повече от 50 вегански ресторанта, кафенета и сладоледени къщи, които да поберат всички желаещи да опитат вкусните гозби.

Голяма част от жителите на този космополитен град са привърженици на здравословния начин на живот. Поради тази причина веганството никак не им е чуждо. В града могат да бъдат лесно открити ресторанти от цял свят, предлагащи храни, приготвянето на които изключва всички забранени продукти.