Можем ли да отслабнем, като ходим повече?

1
189
Добави коментар
svetla58
svetla58

Диетолозите Сара Кордара и Лора Авал  твърдят, че само тридесет минути ходене на ден три пъти седмично ще помогнат да отслабнете. За по-впечатляващ резултат е необходимо постепенно да увеличавате времето за разходка до час, а броят на дните до пет. Можете да ходите с нормални или бързи стъпки, ускорявайки до пет, шест километра в час. Всичко зависи от вашето желание и физическа годност, но при всеки случай резултатът няма да дойде след дълго.

„Ходенето стимулира метаболизма, подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система и кръвообращението, изгаря мазнините, укрепва ставите и дори помага да се отървете от негативните мисли. Всичко, от което се нуждаете, са удобни обувки и подходящ момент. Най-добре е да ходите сутрин на празен стомах – по това време има хормонален пик, по-специално кортизол, който ви позволява да изгаряте много повече калории поради факта, че тялото използва мазнините като източник на енергия. “

Разбира се, ходенето само по себе си няма да ви донесе мечтаната фигура и  правилното хранене е необходимо за пълноценен резултат. Фокусирайте се върху яйца, млечни продукти и бобови растения. Също така е важно да поддържате водния баланс в организма през целия ден и да не забравяте да пиете вода. Когато времето навън предразполага, отделете малко повече време за пътуване и отидете до работа пеша. Разходката е страхотен начон да се разтоварите и след тежък ден, така че планирайте и прибирането да не е с кола или гардски транспорт.