#FashionFootprintCalculator- какъв отпечатък оставяме в природата?

1
164
Добави коментар
svetla58
svetla58

Млада актриса и активистка, Ема Уотсън обяви партньорството си със сайта за втора употреба thredUp и стартира свой калкулатор за модни отпечатъци. Тоест ..

„Нашите гардероби влияят на планетата и климата повече, отколкото може да осъзнаете“, казва Уотсън в публикацията си в Instagram. Като застъпник за устойчивостта в света на модата, Уотсън отдавна се старае да носи само екологични дрехи; това включва например нейната рокля на Емилия Уикстед, носена за филма Beauty and the Beast, както и тоалета на Калвин Клайн, който носеше на MET GALA 2016.

Тестът за 11 въпроса на ThredUP оценява навиците ви за консумация на дрехи, като всеки слайд с въпрос е съпътстван с интересн факт „Знаете ли, че…“, който подчертава статистическите данни за екологичните разходи на секторите на производство и търговия на мода.

Накрая резултът ви казва горе-долу какво влияние имате върху планетата, като ви дава определения като “Green Queen” или ” Eco Newbie”. а също така определя броя на еквивалентните полети от Сан Франсиско до Лос Анджелис, които биха могли да се вземат по отношение на въглеродния отпечатък (това е близо 600 км пътуване, FYI) и какво допринасяте годишно в емисиите на CO2.

Въпреки че в началото изглежда стряскащо колко голям отпечатък оставяте, то целта на приложението не е да ви накра да се почувствате виновни, а да ви покаже как всъщност пазарувате, използвате, грижите и изхвърляте дрехите си. И освен да ви покаже това – да ви даде съвети как да намалите консуматоските си навици.

Може да направите теста тук: https://www.thredup.com/fashionfootprint