Монтаж на спринкерни системи и видове

5
173
Добави коментар
m_staneva
m_staneva

     1.Същност на спринклерните системи         това са система от тръби, които са пълни с вода под налягане. Използват се за пожарна безопастност и защита. Автоматичните сплинклери засичат пожара и се активират като изпускат водата чрез алармена инсталация. Точката на засичане на повишената топлопроводимост е най-важния елемент и гарантира правилна употреба на цялостната инсталационна система.  Интересното е че всеки сприклер се активира самостоятелно при определена температура.   При тяхната инсталация е важно да се изчисли и силата на разпръскващите дюзи вода, начина и разстоянието на което да бъдат разположени,  за да  имат ефективна експлоатация при инцидент.    обикновено спринкерните системи могат да бъдат инсталирани почти навсякъде при едно единствено правило – водата да не  замръзва във водопроводните тръби. При помещения, които подържат сравнително ниска температура се използват т.нар. „сухи” спринклерни системи. При тях вместо вода в спринклерните тръби има въздух под налягане. При по-високо топлинно усещане, автоматичните клапи се активират и изпускат въздуха и това позволява да навлезе вода в системата.

      Ако трябва да избирате водна или „суха” система от спринклерни тръби консултантите на строителна фирма МД-90 за Варна и област Ви препоръчват на тази, която директно разпръсква водата, тъй като при нея е по-бърза реакцията при нужда. Те са за предпочитане пред пожарните табла, тъй като са щадящи и причиняват по-малко поражение, а и реагират своевременно. Спринклерните глави са устроени така че изпускат средно от около 90 литра вода за минута, което ги прави идеални при решения за непредвидена пожарна опасност.

    Повече информация за строителни  услуги на сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област  на адрес–  www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…