Борисов към феновете на „Левски“: Акциите трябва да са при вас

1
113
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви, че феновете на „Левски“ трябва да притежават акциите на клуба, ако искат той да изглежда по начина, по който си го представят.

Днес (24 януари) двете страни се срещнаха в Министерски съвет. На събирането се обсъжда бъдещето на футболния клуб. Привържениците са притеснени след като бяха инициирани промени в Закона за хазарта от лидера на НФСБ Валери Симеонов. След две срещи с основния финансов благодетел на „сините“ Васил Божков, чиято компания се занимава с лотарийни игри, стана ясно, че той няма да може да издържа клуба, ако промените бъдат приети. А те гласят, че подобен тип игри ще се организират изцяло от държавата.

„Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. „Левски“ е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба“, отбеляза премиерът Борисов.

От своя страна привържениците заявиха за пореден път, че те не искат да обсъждат промените в Закона, а само бъдещето на „Левски“.

„Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с „.Левски“, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на „Левски“.

На срещата в Министерски съвет присъстваха още министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.