Китайски села се ограждат с тухлени стени, за да се предпазят от коронавируса

1
142
Добави коментар
setlans
setlans

Китайски села се ограждат с тухлени стени, в опит да се предпазят от коронавируса. Не допускат влизането на външни хора.

Села в централен Китай започнаха да предприемат крайни мерки, за да се предпазят от смъртоносния коронавирус. Снимки на Sky News, направени с участието на кореспондента им в Азия Том Чешир, показват доста крайни опити за изолация на села в провинция Хубей.

Шестте села, посетени от Sky News, се намират на над 900 км от Ухан – столицата на Хубей, откъдето произхожда коронавируса.

Вирусът, който носи името 2019-nCoV, възниква в Ухан през декември, като досега е убил над 130 души, а заразените са над 6000, според Китайската национална здравна комисия. Болни от вируса има в почти 20 държави, включително: САЩ, Австралия, Канада, Франция, Германия, Япония, ОАЕ и други.

Ръчно написани табели с надпис „Не се допускат външни лица“, очакват всеки доближил се до селцата.

Отбранителна стена, издигната в село в Хубей / Снимка: Sky News

„Нашето село построи това“, споделя един от селяните пред Sky News, визирайки висока тухлена стена, изградена на главен път. Селянинът казва още пред медията, че стената е предназначена „да спре външните хора да влизат в нашето село, за да се намали броя на чуждите хора“.

В едно от селата, местните са изкарали преносима кабинка, която да изпълнява ролята на контролно-пропускателен пункт. Местен жител, който се представя като Ян Ян, казва пред Sky News: „Това е заради епидемията. Не знам колко дълго ще продължи“.

„Никой не знае как ще се развие епидемията. Не мога да кажа, че не се притеснявам, но няма друг начин да се справим“, добавя Ян.

Друга стена, изградена от местните в Хубей / Снимка: Sky News

Докато китайското правителство създава официални контролни пунктове за проверка на хората, тези стени и бариери са поставени без разрешението на правителството, пишат от Sky News.

В Туитър се качват все повече снимки на хора, които строят стени на главен път.

Монголия, която граничи с Китай, наложи забрана за влизане на хора от Китай в страната, предават от държавната агенция Montsame.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс / Business Insider, Sky News