Можете да следите разпространението на коронавируса в реално време

1
134
Добави коментар
vocala
vocala

Смъртността, предизвикана от коронавируса, който произхожда от Ухан, Китай, достигна най-малко 81 души, а вирусът зарази над 2800.

Карта, изготвена от изследователи от университета Джон Хопкинс, проследява и визуализира докладите за епидемията, използвайки данни от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, Световната здравна организация, Китайската CDC и други източници с картографиране на географско-информационната система.

Можете да видите картата тук.

С вписването на докладите картата следи общите потвърдени случаи, общата смъртност и общото възстановяване. Всяка червена точка представлява огнище, като размерът съответства на относителния размер на огнището. Кликването върху едно показва информацията за региона.

В паниката и объркването, които често присъстват в огнища на епидемии, невярна информация може бързо да се разпространи.

Най-малко осем души бяха арестувани в Китай, обвинени в „публикуване или изпращане на невярна информация в интернет без проверка“ за коронавируса. Журналистите съобщиха, че са заплашени и задържани, след като са писали за вируса.

Една диаграма на таблото показва колко бързо се е разпространил вирусът в континентален Китай в сравнение с останалия свят.

Досега вирусът се е разпространил в 13 други страни, включително САЩ, Франция, Австралия и Япония.

Експертите очакват, че истинският брой на заразените хора е много по-висок от официалния.

Докато здравните служители заявиха, че смятат, че този коронавирус ще бъде по-лек от SARS, Ухан е поставен под карантина и поне 12 други градове са наложили ограничения за пътуване, което засяга 33 милиона души.