Сбогувайте се с акнето

1
152
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Акнето е едно от най-често срещаните заболявания на кожата, което засяга предимно младежи и тийнейджъри. Основната причина за проблема са хормоналните промени, които настъпват в организма. Под тяхно влияние мастните жлези увеличават своя размер и произвеждат по-голямо количество себум. Този специфичен мастен секрет се натрупва подкожно и води до появата на акне. Обикновено кожният проблем се наблюдава в областта на лицето, гърдите и гърба.

През зимата акнето може да се обостри при хората с по-чувствителна кожа заради резките температурни промени и студения въздух. Съществуват методи, които могат да ви помогнат да преборите кожния проблем, който ежедневно причинява неразположения и води до липса на самочувствие. Важно е да отбележим, че нашите съвети са приложими за хората, които не се лекуват продължително време и нямат тежки възпалителни прояви по кожата. Ранното лечение е най-ефективният начин за предотвратяване на заболяването и последващите кожни усложнения.

Ежедневна хидратация на организма

Водата е изключително важна, за да функционират всички органи в човешкото тялото. Като най-голям сред тях, кожата се нуждае от много хидратация, за да бъде сияйна и здрава. Недостатъчната консумация на течности води до появата на различни заболявания, включително и акнето. Два литра вода на ден или приблизително 8 чаши са напълно достатъчни, за да подобрите не само състоянието на кожата си, но и на целия организъм. Течностите подпомагат правилното функциониране на метаболитните процеси и регенерирането на кожата. Погрешно е да смятате, че безалкохолните напитки, горещият шоколад и кафето могат да заменят водата. Ако искате да изхвърлите излишните токсини, които причиняват кожни проблеми, пийте вода всеки ден.

Почиствайте ежедневно кожата на лицето

Винаги премахвайте грима от лицето си преди лягане. Той не позволява на кожата да диша и запушва порите.  Дори да не ползвате декоративна козметика, почиствайте лицето всеки ден с подходящи продукти и чиста вода. Препоръчваме ви да използвате алкална вода, която е с по-висок pH показател, отколкото обикновената питейна вода. Освен че тонизира и стяга кожата, алкалната вода е ценен помощник в процедурите по поддържане на нейното здраве и премахване на всички несъвършенства. Внимавайте, когато докосвате с ръце кожата на лицето. Мръсотията и бактериите по пръстите и дланите могат да се пренесат върху чувствителните зони от тялото и да дадат свобода на нови мастни натрупвания и поява на акне.

Правилно хранене и повече витамини

Храната и начинът на живот безспорно оказват влияние върху състоянието на цялото тяло. За хората с чувствителна и склонна към акне кожа са препоръчителни храните, богати на витамин А, тъй като той е важен елемент за правилната й регенерация. Храните с високо съдържание на витамин С и селен също имат положителен ефект върху кожата и намаляват акнето. Съветваме ви да се храните балансирано и да изключите тежките и преработени продукти от менюто. Може да замените приема на любимия млечен шоколад с мед и сушени плодове. Не само сладките изкушения водят до появата на упорито акне. Солта съдържа натрий, който има свойството да задържа вода в тялото и да забавя метаболитните процеси. Прекомерната й употреба крие рискове за красивата кожа на лицето.

Спортувайте повече

През цялата година е важно да спортувате. Тренировките не само поддържат здраво и стегнато тялото. Те оказват влияние върху кожата, включително помагат и при проблеми с акнето. Докато спортувате, тялото се загрява и увеличава притока на кислород към всички органи. Кръвообращението също се подобрява по време на тренировка. Не забравяйте да се хидратирате и винаги носете поне 1 бутилка вода с вас в спортния център. Избягвайте посещението на фитнес залата с грим. Някоя цветна козметика върху лицето може да постигне обратен ефект и да запуши порите на кожата.

Използвайте овлажняващи продукти

За да сте сигурни, че кожата е защитена и добре овлажнена, използвайте специализирана козметика, която се бори срещу упоритото акне. Съветваме ви да изберете продукти от козметичната марка Biologique Recherche, адекватно препоръчани от експерт. В тях се съдържат чисти, концентрирани активни съставки, които имат благоприятно въздействие върху кожа, засегната от акнето или белези. Удачно решение е например течният пилинг P50, който ексфолира кожата, отстранява най-горния слой мъртви клетки и балансира. Козметичната процедура отпушва порите и премахва всякакви бактерии и замърсявания. Продуктите за лице и тяло регенерират кожата до нейните най-дълбоки слоеве. Необходимо е обаче преди всяка процедура да се консултирате с козметик или дерматолог.

Често в усърдието да се погрижим за своята кожа, всъщност я увреждаме и причиняваме тежки възпаления. Акнето е едно от най-неприятните кожни заболявания. Ако не се погрижите навреме за проблема, може да се стигне до усложнения, които ще да ви струват притеснения и тревоги. И не на последно място, не забравяйте също така за почивката и добрия сън, които играят ключова роля в грижата за кожата и нейното здраве.

Последни публикации в блога

Акнето е едно от най-често срещаните заболявания на кожата, което засяга предимно младежи и тийнейджъри. Основната причина за проблема са хормоналните промени, които настъпват в организма. Под тяхно влияние мастните жлези увеличават своя В днешно време има голямо разнообразие от спортни занимания, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Те са отлично решение за отпускане на тялото и премахване на натрупаното през деня напрежение. Въпреки Тънкостите на масажното изкуство се усвояват в продължение на хилядолетия. Една от най-древните процедури, практикувана за затопляне на цялото тяло и отпускане на мускулите, се нарича hot stone massage или в превод от След серията от почивни дни рутината и ежедневните задължения отново вземат превес над моментите на релаксация и спокойствие през зимата. Мнозина от нас пренебрегват грижите за здравето и красотата, вглъбени в тревоги и Началото на новата година е най-подходящото време за поставяне на нови цели и обещания. След eуфорията по празниците идва време за равносметка на изминалата година и вдъхновение за нови успехи и постижения. Началото В продължение на хиляди години древните народи по света са изследвали лечебните свойства на различни растения. Натрупаните познания са се предавали от поколение на поколение, достигайки успешно до наши дни. Една от най-древните В последните дни от годината предстоят дългоочаквани пътувания, интересни срещи и прекрасни моменти с роднини и приятели. Ето че Коледа е на прага ни. Настъпва най-приказното време от годината, което носи надежда, любов Месец декември е изпълнен с празнични вълнения, приятни спомени и весело настроение. За съжаление, този период от годината е свързан и с най-много вирусни атаки. В разгара на грипния сезон е необходимо да Покрай ежедневните задачи и предизвикателства на работното място хората често забравят да спортуват и отделят по-малко време за себе си. Истината е, че тренировката е изключително важен фактор за поддържането на стройна фигура