Няколко прости стъпки за по-добра концентрация

1
215
Добави коментар
jurnalbg
jurnalbg

Един от големите проблеми на съвременните хора е липсата на концентрация. Непрекъснато сме в мрежата, ровим за разни любопитни неща или пък чатим с приятел в социалната мрежа. А паралелно с това се опитваме също да работим, да учим и дори често шофираме, разсейвайки се от нотификациите на телефона си. Затова ви предлагаме няколко лесни стъпки как да подобрите умствените си способности и да започнете да се разсейвате по-малко.

Оставете телефона в чантата си

Дали бихте могли да издържите един ден без телефон?! Все пак в не чак толкова далечното минало не разполагахме с мобилни апарати. Е, не става въпрос съвсем да игнорирате това средство за връзка със света, но минимизирайте използването му.

Спрете да сърфирате из социалните мрежи

В повечето случаи това е губене на време. Вярно е, че така можете да се информирате за куп интересни неща, както и за живота на приятели, с които рядко се виждате, но няма ли да е по-добре просто да се срещнете с тях. Затова спасете се от съвременната мания, наречена „социални мрежи”, и бъдете по-малко активни виртуално.

Водете си записки

Няма нищо лошо в това да си водите записки, дори е препоръчително. Така ще можете по всяко време да си напомните важните неща. Доказано е, че хората, които си водят записки, запомнят с 30% повече от тези, които само слушат. Писането или скицирането на информация ви държи по-концентрирани.