Защо да добавим кокосови продукти към менюто си?

1
160
Добави коментар
svetla58
svetla58

Кокосовите продукти от доста време са любими на вегани и вегетарианци, но всъщност всеки трябва да им обърне внимание – например, ако готвите готвите овесена каша и я направите с кокосово мляко или да го добавите към кафето си, веднага ще получите редица аминокиселини, микроелементи и витамини. 

ОБМЕН НА ВЕЩЕСТВА
Добрата новина за онези, които планират да отслабнат в близко бъдеще – кокосовото мляко съдържа наситени мазнини, които незабавно се консумират от мозъка, без да имат време да се превърнат в запаси от мазнини. Омега-3, омега-6, омега-9 са отговорни за благотворното влияние върху метаболизма, а лауриновата киселина влияе на рецепторите, отговорни за апетита и помага за намаляване на глада – така че дори малко количество кокосово мляко ще свърши работа да се чувствате по-сити.

НЕРВНА  И СЪРДЕЧНО-СЪДОВА СИСТЕМА
Една чаша кокосово мляко съдържа ¼ от дневната доза магнезий – това означава, че добавяйки кокосово мляко към кафето си ежедневно, можете да станете много по-устойчиви на стрес и по-спокойни. Поради високото си съдържание на желязо, кокосовото мляко предотвратява образуването на холестеролни плаки по стените на кръвоносните съдове и поради това е един от компонентите на менюто за хора със заболявания на сърдечно-съдовата система.

КРАСОТА
Кокосовото масло днес се използва широко не само в готвенето, но и в козметиката – благодарение на високото съдържание на витамин Е и същата лауринова киселина, при редовна употреба е възможно да се повиши имунитета на кожата и да се помогне на тялото да се бори с екземи и херпеси. Козметиците съветват да включвате кокосово масло в ежедневните си ритуали за красота – кожата ще стане по-еластична и тонизирана, а ако масажирате проблемните зони с кокосово масло, можете да се отървете от целулита по-бързо.

Когато избирате кокосово мляко и кокосово масло, не забравяйте да прочетете състава на опаковката – тя трябва да има минимално количество съставки.