ИТ нинджа – от какво има нужда съвременният компютърен специалист?

1
138
Добави коментар
DP2020
DP2020

В днешния технологичен свят не можем без вода, слънце и интернет. А зад всяка успешно кодирана компютърна игра, система за обслужване или онлайн приложение стои ИТ нинджа. Затова им дължим голямо “благодаря” дори и затова, че сега четете този блог. 

 

Какво знаем за живота на ИТ нинджите? Те имат нужда от бърза мисъл и ловки ръце, за да кодират, ловят вируси и пишат приложения. Също така седят дълго зад компютъра си и социалният им живот често е оскъден. Те имат въображение и кураж и също така им се налага да разрешават ежедневни проблеми като погрешно включен рутер, да издирват изгубени документи,  или да влизат в битка с хакери, без да губят търпение. Не на последно място, имат специфично чувство за хумор, което и да не разбираме, уважаваме.

 

Нашата нова кутия “IT нинджа” ви дава възможност да кажете “благодаря”  на вашия системен администратор, на разработчика на сайта ви, на човека, който ви пази от хакери, и на колегата, който пише кода за мобилното приложение.

В кутията сме сложили тематични чорапи, каквито могат да носят само и единствено ИТ нинджите. На тях пише Pause като напомняме за професионалистите,  че животът офлайн изисква пауза от този онлайн. Всъщност, това е важно да си припомним и ние, които живеем в мрежата. 

И за да разсеем нашите приятели от нулите, единиците и скобите и точките, които превръщат в реални решения на проблеми, сме им подготвили скреч карта на света. Разбира се, както те, така и ние можем да разберем много за света в интернет, но защо и да не попътуваме? ИТ специалистите имат нужда единствено от интернет, за да работят и могат да правят това и от плажа, и на върха на планината. За да си носят навсякъде нуждата информация, сме им осигурили рower bank (външно батерия за телефон), 2200 МаЧ, Villex. Всеки IT има нужда от телефон с пълна батерия, дали за работа или за забавление. Проверете и ще видите, че с лаптоп, интернет и рower bank IT нинджите се чувстват господари на света – и на двата всъщност – и онлайн и офлайн. 

И за да им тече бързо мисълта, когато получават странни въпроси от нас, обикновените хора, или когато спасяват ценна информация, им даваме чаша енергия и бонбони за идеи. Тази чаша за кафе, чай, фреш, или за енергийна напитка ще бъде на една ръка разстояние и вашите приятели ще се сещат за вас с благодарност (особено ако ги пълните  навреме с подходящо питие). Вкусните ни бонбони в буркан във формата на крушка вероятно ще свършат скоро, но вие ще сте наблизо, за да напълните буркана, нали… 

 

Желаем ви лек и безпроблемен живот с вашите ИТ нинджи и не забравяйте – нито един компютър не работи, ако няма ток, а без интернет сте офлайн!

Автор: Мая Цанева

mayatsaneva.com