Лазерно почистване на растер-валове

1
130
Добави коментар
maznio007
maznio007

Inelme е водещ производител на оборудване и решения за печатната индустрия, специализиран в областта на флексопечата и ротогравюрата. Повече от 15 години Inelme разработват едни от най-ефективните решения за почистване на растер-валове, така че вашите печатни машини да поддържат оптимална и постоянна работа.

Inelme имат присъствие в повече от 40 страни, разпределени на пет континента. Печатниците, се доверяват на компанията Inelme, защото решенията им са произведени с компоненти с доказано качество и използват най-модерната технология на пазара.

Inelme са създали най-добрите системи I-LAC за почистване на растер валове. Лазерното почистване е в състояние да премахне всички замърсявания от всякакъв растер-вал по бърз, ефективен и прост начин, като същевременно това е без вреда за растер-вала и околната среда.

Предимства на лазеното почистване на растер-валове:

Ефективно почиства на всякакви мастила и остатъци или лепило;
Изключително бързо почистване;
Не уврежда растер-вала, дори удължава живота му;
Методът за почистване е подходящ за растер-вал с всякава линиятура;
Лазерното почистване е екологична технология, без отпадъчни продукти.

Постоянната работа на растер-валовете води до това, че клетките на анилокса се възпрепятстват до такава степен, че не се осъществяват добър пренос, намалявайки качеството на печат. Следователно редовното и ефективно почистване е необходимост. Някои методи за почистване обаче причиняват влошаване на повърхността на растер вала, намаляват обема на клетките или ги унищожават направо.

 

Системата за лазерно почистване на растер-валове ILAC осигурява цялостно почистване за всяка линиатура, без значение размера на вала, без да повреди цилиндъра, почиства растер вала до дъното на клетката.

За удобство на клиентите е създадена и мобилна система, която може да достигне до всяка печатница и да извърши лазерно почистване на растер-валове на място. При машини с големи и трудно свалящи се растер валове машината може да извърши почистване on line без да се налага сваляне на вала. Извършва се тест на обема преди и след почистване. Теста се извършва чрез системата за измерване на обем URMI се симулира действителния процес по пренос на мастилото.

Повече за технологията можете да прочетете тук.

Източник: Inelme