Най-добрите електрически четки за зъби

1
210
Добави коментар
angels82
angels82

Обща информация

Здравето на зъбите идва не само от правилните практики и техники, но и от правилните инструменти. Електрическата четка за зъби може да подобри ефективността и чувството на всеки.

Електрическите четки за зъби се предлагат в различни стилове и могат да включват функции като акумулаторни батерии или кутии за зареждане. Двата основни вида електрически четки за зъби са звукови и осцилиращи модели, които се движат по различни начини и при различни скорости. Най-добрият тип за вас зависи от предпочитанията ви, чувствителността на венците ви и ценовия диапазон. Някои модели могат да вибрират на специфични интервали от време, за да направят  така, че всяка част от устата да получи еднакво внимание. Допълнителните функции, които трябва да се имат предвид, са размерът на четката, режимите на изчеткване и типа на батерията.

Електрическа четка за зъби може да бъде инвестиция, така че е важно да се помисли кои са най-важните фактори, преди да направите покупка. Помислете за нашите препоръчани модели, ако се чувствате готови да изберете електрическа четка за зъби или продължете да четете, за да научите повече за характеристиките и факторите, които трябва да вземете под внимание.

Всички дентални лекари са убедени, че електрическите четки за зъби са по-добрите инструменти в сравнение с обикновените, до голяма степен защото са по-малко „чувствителни към техниката, която използвате за четкане“, отколкото ръчните четки. Електрическите четки за зъби дават по-последователни резултати, защото почистват зъбите по по-цялостен начин.

Попитахме професионалистите какъв тип електрическа четка за зъби препоръчват: осцилиращ тип, който имитира действието на четката (макар и много по-бързо) или звуковия тип, който създава малки, бързи вибрации.

Повечето специалисти казват, че звуковите четки за зъби са по-добри, защото са подобни на микроскопичното оборудване, използвано в професионалните клиники. Технологията за микроскопично почистване премахва, както биофилма, така и твърдите отлагания върху зъбите.

Като се има предвид това, можем да направим заключение, че звуковите електрически четки за зъби са по-добри от техните други разновидности. С модерните режими на работа и технологията на четката, някои осцилиращи електрически четки за зъби са еднакво ефективни.

Тъй като електрическите четки за зъби не са сложни машини, има няколко функции, които трябва да се обмислят преди да закупите.

Звукови четки за зъби

Тези електрически четки за зъби вибрират удивително 30 000 пъти в минута. Високата скорост разхлабва и отстранява плаката, премахва бактериите от повърхностите на зъбите, между зъбите и дори малко под линията на венците. Скоростта също така предизвиква динамика на течност във вашата уста, която помага за отстраняването на бактериите дори малко над върха на косъма на четката за зъби. В посока надолу, някои потребители не харесват усещането за вибрации, а други намират звуковите четки за зъби дразнещи за венците.

Осцилиращи четки за зъби

Тези електрически четки за зъби се въртят, някои в пълни кръгове, други в полукръгове, които се редуват. Така или иначе, обикновено получавате най-малко 5000 изтърквания в минута, а често и много повече.

Осцилиращите четки за зъби се движат по начин, подобен на ръчното четкане, но те са далеч по-ефективни при отстраняване на плака, бактерии и късчета храна между зъбите.

В посока надолу, те могат да бъдат малко по-груби за венците, отколкото звуковите четки за зъби.

Вид батерия

Макар че ще намерите евтини четки с еднократни батерии, повечето качествени четки имат акумулаторни батерии и се доставят с база за зареждане, която също може да служи като стойка.

Други работят с обикновени батерии, което ги прави удобни за пътуване, но обикновено по-малко мощни от акумулаторните им колеги.

Живот на батерията

Доста типично за електрическите четки за зъби е батерията да се зарежда веднъж седмично, но някои издържат много по-дълго.

Таймер

Зъболекарите препоръчват да миете зъбите си два минути два пъти дневно. Вграденият таймер, който превключва четката за зъби на две минути или вибрира, за да покаже времето, улеснява постигането на тази цел.

Квадрантни интервали

Тази обща характеристика е вибрация на всеки 30 секунди по време на двуминутния период на изчеткване. Той ви подканва да преминете към следващия квадрант на вашите зъби за равномерно покритие.

Четирите квадранта са вътрешността на горните зъби, извън горните зъби, вътре в долните зъби и извън долните зъби.

Сензор за натиск

Много хора четкат твърде силно, което може да увреди венците. Четките за зъби със сензори за налягане спират, ако натискате прекалено силно, и след това започват отново, когато спрете.

Разнообразие на четките

Всички големи имена в електрическите четки за зъби продават различни глави на четките. Заедно със стандартните четки за глави ще намерите четки за глави за чувствителни зъби, ортодонтска работа, допълнително избелване, допълнително отстраняване на плаки и много други.

Режими на четкане

Докато стандартният режим е достатъчен за повечето хора, има електрически четки за зъби, които предлагат различни режими, включително за чувствителни зъби, масажи и избелване.

Други екстри

Много по-скъпи електрически четки за зъби предлагат разнообразие от екстри, като например приложения за проследяване на активността на четката, сензори за движение, разпознаване на лица.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите електрически четки за зъби. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

Четка за зъби перфектен за по-бели зъби

2 режима 2 глави 2 дръжки Избелва зъбите повече от 2 пъти по-добре от ръчната четка за зъби

Тази четка за зъби Philips Sonicare избелва зъбите повече от 2 пъти по-добре от механична четка за зъби само за 1 седмица. Премахва до 100% повече петна за по-бели зъби само за 1 седмица.

Главите за четки за зъби DiamondClean, най-добрите избелващи глави на Philips Sonicare, имат косъмчета с формата на диамант за ефективно и същевременно нежно премахване на повърхностни петна и плака. Премахва петна, напластени от кафе, чай, червено вино, цигари и тютюн само за 1 седмица.

Таймерът с 30-секунден интервал сигнализира, когато е завършено почистването на съответния участък в устната кухина, за да преминете нататък, което ви позволява да почистите еднакво добре цялата уста

2-минутният таймер на тази четка за зъби Philips Sonicare помага за спазването на времето за почистване, препоръчвано от зъболекарите

Динамичното почистващо движение на Sonicare насочва течността между зъбите

Уникалното динамично действие на електрическата четка за зъби Philips Sonicare нежно и ефикасно достига дълбоко между зъбите и по продължение на венеца.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Технология за бързо почистване

Технологията със звукова вибрация е винаги една крачка напред. От 31 000 до 48 000 мощни звукови вибрации осигуряват пълна грижа за зъбите и значително намаляват времето за грижа за зъбите.

Ниска консумация на енергия ErP

Ниска консумация на енергия, която стриктно отговаря на най-новите европейски стандарти. Консумация на енергия ≈1,4 W, консумация в режим на готовност <0,5 W.

IPX7 водоустойчив дизайн

Цялото устройство е водоустойчиво за пълна безопасност и удобство при работа.

Главата на четката има циклично самонастройване

Дизайнът Tooth-Zero на главата помага за ефективно почистване на зъбната плака между зъбите. В предната част има по-здрави косми за ефективно почистване на трудни зони, а в задната има разположени в кръг косми за ефективно почистване на петна по зъбите.

Много голяма продължителност на работа след пълно зареждане

Литиево-йонна батерия от 800 mAh;

Време за използване – 180 минути;

Технологията улеснява пестенето на енергия.

Дизайн, който включва функцията Intellisense

Интелигентен таймер: Времето от 2 минути осигурява препоръчаното от вашия стоматолог време за миене на зъбите.

Quadpacer: Предупреждение на интервал от 30 секунди ще ви помогне да изчеткате всяка област в устата си.

Много тиха система

Уникалният дизайн с магнитно окачване прави нивото на шума по-малко от 65db във високочестотен режим.

Удобен ергономичен дизайн

Иновативният ергономичен дизайн на дръжката е идеален за дланта и палеца, облекчавайки умората, която може да се появи след продължителна употреба.

5 режима, съобразени с вашите нужди

Почистване – 31,000VPM. За изключително ежедневно почистване.

Избелване – 41,000VPM. Премахва петна по повърхността на зъбите, особено при консуматорите на кафе или пушачите.

Полиране – 48,000 VPM. Прави зъбите сияйни и ги полира, като този режим е особено препоръчителен за хора с петна по зъбите, които трудно се отстраняват.

Масаж – 31,000VPM Внимателно масажира венците на хора, които имат проблеми с тях, предлагайки приятно измиване.

За чувствителни зъби – 31,000VPM. Почиства зъбите и венците ви, като осигурява специални грижи за чувствителните зъби.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Ел. четка за зъби Oral-B PRO 500 CrossAction, Презареждаща, 1 Програма, 1 накрайник, Бяла/Синя

Мийте зъбите си като зъболекар! Благодарение на 28 800 колебателно-въртящи-импулсни движения, Oral-B PRO 500 премахва повече бактериална плака от стандартните четки. Моделът разполага с вграден таймер в дръжката, за да се придържате към времето, препоръчано от зъболекарите.

С професионален дизайн, вдъхновен от зъболекарите края на четката обгръща всеки зъб и благодарение на 3D движенията осицлира, върти се и пулсира, за да осигури отлични резултати.

Акумулаторна електрическа четка за зъби:

Ежедневно почистване – Ефективно ежедневно почистване за 2 минути.

Таймерът на дръжката вибрира на всеки 30 секунди, за да ви подсети, че е време да я преместите върху следващата област в устата. Също така, получавате известие и кога са минали 2 минути за цялостно миене на зъбите. По този начин лесно достигате препоръчителното време за миене от зъболекарите.

Oral-B предлага различни видове глави за орална хигиена.

Oral-B PRO 500 е съвместима с всички четки Oral-B

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Най-доброто избелване на Sonicare с най-елегантна електрическа четка за зъби Philips Sonicare.

Четката за зъби Philips Sonicare премахва до 100% повече петна и прави зъбите ви по-бели само след 1 седмица ползване.

По-бяла усмивка само за 1 седмица с нашата глава за четка DiamondClean

Главата за четка с щракване DiamondClean служи за нежно, но ефективно премахване на повърхностни петна. Гъсто разположените централни косъмчетата за отстраняване на петна работят ефективно, за да направят вашата усмивка 2 пъти по-бяла само за 7 дни.

До 7 пъти повече премахване на плаката в сравнение с ръчна четка за зъби

Плътно подредените, висококачествени косъмчета премахват до 7 пъти повече плака в сравнение с ръчна четка за зъби.

Подобрява здравето на венците само за 2 седмици

Благодарение на оптималното почистване от DiamondClean вашите венци стават по-здрави за 2 седмици. Отстранявайки до 7x повече плака по линията на венците, отколкото с ръчна четка за зъби*, вие ще получите вашата най-здрава усмивка.

Мощните звукови вибрации разбиват пастата ви за зъби на балони за отстраняване на плака и ги избутват дълбоко между зъбите и линията на венците. В същото време по вашите зъби преминават 62 000 нежни и ефективни движения на четката. Само за 2 минути получавате почистване за период от един месец с ръчна четка за зъби.

Специален хронометър ви дава индикации на всеки 30 секунди, че е време да преместите четката в друга част на устата ви. По този начин не препопускате нито едно място и сте сигурни, че цялостното почистване е ефективно.

Таймер, който насърчава 2 пълни минути почистване

Функцията Smartimer сигнализира, когато общото време за миенне на зъбите от 2 минути свърши. Достигнете препоръчителното време за почистване всеки път.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Тип движение – Осцилация

Брой програми – 1

Осцилации / мин – 26000

Цвят – Розов

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.