Ако искаме да сме успешни, да се научим да планираме и организираме работата си

1
163
Добави коментар
metalbeast
metalbeast

Понякога сякакш имаме чувството, че забиваме и нищо не се получава, че все нещо пропускаме, забравяме, не можем да си организираме задачите и се демотивираме. Имаме чувството, че има още толкова много работа за вършене, че сякаш не можем да смогнем, че сме ужасно уморени, а нищо не сме свършили. Решението на проблема може да бъде водене на график на задачите и планиране на дейностите. 

Процесът по организиране на дейностите, които имаме да свършим никога не са били лесни. Доброто планиране на задачите е от ключово значение за това да бъдем успешни и доволни от себе си. Важно е да намерим нашия си начин на планиране и организиране на ежедневните дейности и задачите и той да работи в наша полза.  

В наши дни за щастие можем да планираме работата и задачите си бързо и в движение. Мобилните устройства и приложения ни помагат изключително много за това. 

И все пак трябва да знаем, че за да върви работата ни по-лесно и бързо е важно да изберем най-подходящия и удобен за нас начин, както и най-подходящите инструменти за планиране. 

Понякога се питаме защо нищо не се получава така, както искаме и се сриваме психически. Причината може да се окаже, че не сме си направили добър и подробен план на дейностите, които трябва да свършим. Това се случва, особено когато имаме много разнообразни задачи, като например ремонт вкъщи, ангажименти, свързани с работата, други ангажименти, свързани със семейството и тн. Не сме си разписали сроковете и накрая се оказва, че сме забравили нещо много важно да направим. И това води до лошо настроение и демотивация. 

Важно е да се научим да планираме работата и задачите си, както и да се научим да записваме идеите си. Също така е от полза да си водим запазени различни линкове от интернет, организирани по дадена тематика. Полезни приложения в случая са Evernote и Pocket. И на двете безплатната версия върши чудесна работа. 

За съжаление в училище не ни учат на множество полезни дейности, които ни помагат в живота и работата. Не ни учат и как да използваме съвременните технологии, така че да са ни максимално от полза. Вместо това постоянно ни обясняват как технологиите ни пречат и ни разсейват. Освен това адекватното използване на съвременните технологии за постигане на целите ни води до повишаване на продуктивността, постиженията, пестене на ценно време, усилия и по-добър краен резултат от поставените цели. Винаги технологично развитите фирми имат конкурентно предимство пред останалите в бранша. Това означава, че е добре да сме наясно с технологиите, тяхното развитие и как могат да ни бъдат от полза. 

Дори и да сме си записвали в училище какво имаме за домашна, не означава, че сме свикнали да си водим график, отчет и да си организираме работата. За щастие има много безплатни мобилни и онлайн приложения, като Asana, Trello, TickTick, Evernote и други, които могат да ни помогнат да сме далеч по-организирани и успешни.