Защо е най-важно да обръщаме внимание на здравословното си състояние

3
207
Добави коментар
metalbeast
metalbeast

Ако от нещо не трябва да пестим пари при каквато и да било ситуация, това е от здраве. Не трябва да се лишаваме от нищо, което ни влияе на здравето, защото ако не сме физически и психически здрави, то няма как да изкараме пари, да работим и да сме полезни на себе си и обществото. Затова е важно като отваряме темата за работа и спестявания, да имаме предвид първо точно това. След това и отношенията ни с близките и обкръжението, разбира се. 

Ако даваме здраве за пари, след това ще трябва да даваме пари за здраве, знаем тази народна мъдрост всички много добре. Затова е важно да си помислим кое ни пречи на здравето, какво да променим в работата, начина на работа, режим на сън, хранене, физическа активност, токсична среда откъм взаимоотношения и обкръжение. Винаги нещо можем да променим, дори работата ако няма друг начин. По отношение на здравето винаги е добре да взимаме мерки за това, което зависи от нас, а именно да си правим редовни профилактични прегледи, да се наспиваме, да се храним здравословно, да живеем активно, да обръщаме внимание и на психичното си състояние, да практикуваме някакво хоби или нещо, което ни разтоварва, да общуваме повече и тн. Много неправилно е да жертваме нашето здраве, за да изкараме малко повече пари. Все пак ако сме във финансови затруднения е добре да помислим как можем да изкараме повече пари без да е за сметка на здравето ни. 

 Понякога трябва толкова малко на човек, за да се чувства щастлив. Важно е да знаем, какво ни носи удоволствие, дали това нещо е вредно и ако е, да помислим да го сменим с нещо полезно, например алкохола и цигарите имат доказана вреда за здравето ни, затова с тези пари можем да направим нещо далеч по-полезно, като например да отидем на почивка, да хапнем в хубаво заведение, да  посетим някое събитие, да си купим нещо готино и така, има толкова много други приятни неща за правене, които не пречат на здравето ни.

Важно е да си обръщаме достатъчно внимание на здравето, както и да подсещаме близките и приятелите ни да направят същото за тях. В забързаното ежедневие забравяме често точно най-важните неща.