Тотнъм с драматична победа на „Вила Парк“ – SportVox

1
149
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Тотнъм записа драматична победа с 3-2 при визитата си Астън Вила в двубой от 26-ия кръг на Висшата лига, игран на „Вила Парк“.

Срещата започна кошмарно за гостите, след като още в деветата минута Тоби Алдервейрелд си отбеляза куриозен автогол. Десет по-късно Джак Грийлиш проби прекрасно по левия фланг, навлезе в пеналта и подаде към Дъглас Луис, който от 7-8 метра не успя да отбележи.

В 27-ата минута „шпорите“ успяха да изравнят след изпълнение на корнер. След няколко рикошета топката се озова в Алдервейрелд, който от трудна позиция реализира красив гол с мощен шут.

В 36-ата Хьон-Мин Сон изведе Деле Али сам срещу Пепе Рейна, но английският национал отправи много неточен удар. Малко преди почивката Али имаше нова възможност след подаване на Бен Дейвис, но стреля в тялото на защитник на Вила.

В края на първата част Мартин Аткинсън даде дузпа на Тотнъм след намеса на ВАР. При ситуацията бе видяно спорно нарушение на Енгелс срещу Бергвайн. Сон стреля от бялата точка, Рейна изби, но кореецът успя да направи добавка за 2-1.

Девет минути след почивката Бьорн Енгелс успя да изравни, след като отбеляза с глава след центриране от ъглов удар на Грийлиш – 2-2.

Момчетата на Жозе Моуриньо отвърнаха с изстрели на Бергвайн и Сон, но Рейна показа класа. В 74-ата минута Лукас Моура изведе Али очи в очи с испанския страж на Вила, но завършващият удар на Деле бе твърде слаб.

В 85-ата минута Сон шутира диагонално от малък ъгъл, но Рейна изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар се стигна до нов изстрел на корееца, но Рейна отново бе над всички.

В последните секунди на добавеното време Енгелс направи невероятно детинска грешка, която позволи на Сон да се озове сам срещу Рейна, а кореецът този път бе безпощаден – 3-2.

След този успех Тотнъм е на пета позиция с 40 точки, а „виланите“ са точно над чертата на изпадащите с 25.