Все повече хотели озеленяват техните сапуни и шампоани

1
140
Добави коментар
vocala
vocala

Какво се случва с всички онези частично използвани тоалетни принадлежности, оставени в хотелските стаи? Много хора обичат да вземат неизползваните шампоанчета и сапуни, но и много ги оставят в стаята на хотела. Сега големите хотелски вериги са решили да станат по-екологични и да премахват пластмасите за еднократна употреба и да ги заменят с други креативни решения.

Accor Hotels, голямата глобална верига – която включва хотели Ibis, Novotel, Fairmont и Mondrian – обяви през януари 2020 г., че премахва тоалетните принадлежности с размери за пътуване от стаите си до края на годината. Според CNN това е най-голямата група хотели, която го прави.

Веригата ще започне да премахва всички индивидуални шампоан, балсам, гел за вана и паста за зъби от 340 000 стаи за гости в 5000 хотела и да ги заменя със стенни дозатори или стъклени контейнери за многократна употреба като част от плана си за устойчивост. Хотелите Ibis вече са приключили с промяната.

Accor заменя и други пластмаси, включително клавиатури, чанти за пране и чаши с „подходящи алтернативи“, се казва в съобщение на компанията. Промените в над 200 милиона артикула за еднократна употреба, консумирани всяка година, ще бъдат завършени до 2022 година.

Хотелската верига обяви, че тези усилия са насочени към „намаляване на въздействието върху околната среда и засилване на усилията за борба с пластмасовото замърсяване на световните океани“.

Други вериги вече са направили промени, за да озеленят имотите си. Тези движения са задвижвани от клиенти, тъй като все повече хора изискват екологично устойчиви продукти. Изследвания на Нюйоркския университетски център за устойчив бизнес (CSB) показват, че хората са готови да плащат повече за продукти, които са устойчиво произведени, и че влагат парите си там, където са техните убеждения.

През 2019 г. Marriot, който е собственик на Kimpton Hotels и Crowne Plaza, обявява, че премахва пластмасовите тоалетни принадлежности с малки размери в техните 500 000 стаи за гости. Компанията очаква този ход да намали изхвърлянето на пластмаса с 30 процента.

Хилтън вече работи с фондация „Очисти света“, за да рециклира използвани сапуни, които гостите оставят след себе си. Сега световната верига с 950 000 стаи заменя тоалетни принадлежности за еднократна употреба с контейнери за дозареждане. Всичко това е част от по-голямата инициатива на Хилтън да намали своя екологичен отпечатък наполовина до 2030 г.