Официално от полицията в Каталуния: Разследваме Бойко Борисов

1
129
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Скандалът с луксозната къща в Барселона, към която се предполага, че отношение има премиерът Бойко Борисов, се разгоря с нова сила.

„Срещу премиера Бойко Борисов се води разследване, но тъй като то не е приключило, не можем да дадем повече информация“. Това заявиха от пресцентъра на полицията в Каталуния пред „Сега“.

Днес един от водещите испански вестници – „Периодико“ излезе с три страници разследване, в което се твърди, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват дали премиерът Бойко Борисов е свързан с „международна схема за пране на пари“, през която от 2013 г. в Испания са влезли 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона фирми Numin Invest SL и Emma BGS SL, свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева. Източник на въпросните суми според разледването са “физически лица, които пребивават извън Испания“.

Вестник „Сега“ се е свързал с пресцентъра на Mossos d´Esquadra за коментар. Оттам обясняват, че имат нужда от време, за отговорят на въпросите. От испанската прокуратура също засега няма потвърждение или опровержение на разследването.

„Нямаме официална информация, не сме сезирани от испанските власти“, казва пред „Сега“ говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя препрати въпросите за разследването за къщата в Барселона към специализираната прокуратура.

Бойко Борисов също вече коментира случая.