Страхотна драма между Черно море и Левски в мач безброй картони – SportVox

1
171
Добави коментар
sheri
sheri

Отборите на Черно море и Левски завършиха наравно 2-2 в дербито на 22-ия кръг на Първа лига, играно на стадион „Тича“ във Варна.

Домакините започнаха много силно мача и още в десетата минута удариха греда. Виктор Попов центрира ниско от десния фланг, Мартин Минчев пропусна топката, която стигна до Матиас Курьор, но той стреля в горния стълб.

В 14-ата минута „моряците“ стигнаха до гол. Исмаил Иса се пребори с Янис Каргас на дясното крило, проби по фланга и центрира в пеналта, където Курьор успя да засече топката с глава – 1-0.

Само пет по-късно дебютантът Стайн Спиерингс вкара първото си попадение със синия екип. Нидерландецът получи подаване от Илия Юруков и технично прехвърли излезлия неразчетено напред Митрович – 1-1.

В 37-ата минута Черно море остана с човек по-малко, след като Иса получи втори жълт картон за реплика срещу рефера Ивайло Стоянов.

Четири минути преди почивката най-добрият за домакините Курьор отново бе в чиста позиция след страхотен самостоятелен пробив, но улучи страничната греда.

В 57-ата минута се стигна до меле между играчите на двата отбора, след което бяха показани жълти картони на Тиам и Курьор.

20 минути преди края на мача Спиерингс шутира добре от 13-14 метра, но Митрович изби кълбото. Последва хаос в наказателното поле на варненци, но до гол не се стигна. Секунди след това Мазурек стреля опасно, но в тялото на Димов.

В 75-ата минута Иван Горанов спря непозволено Родриго и получи малко пресилен втори жълт картон.

В 80-ата Спиерингс отправи красив удар от въздуха, но Митрович изби в корнер. В добавеното време „сините“ поведоха. След един корнер Ейолфсон пое топката и подаде за Дени Алар, който се разписа почти от центъра след нова уникална грешка на Митрович.

И когато гостите се виждаха като победители, „моряците“ успяха да изравнят след ъглов удар. Димов свали за Минчев, който разстреля Миятович за 2-2.

След това реми Левски е втори в класирането с 45 точки, а Черно море е пети с 33.