Челси нашамари Тотнъм за втори път – SportVox

1
130
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Челси спечели голямото дерби на 27-ия кръг на Висшата лига, след като надигра безпроблемно с 2-1 тима на Тотнъм на „Стамфорд Бридж“.

Първата добра възможност за гол се откри пред „шпорите“ в десетата минута. Лукас Моура дрибрила на дъгата на пеналта и стреля силно, но Вили Кабайеро спаси. Домакините отговориха с отличен шанс пред Мейсън Маунт, който остана сам срещу Юго Йорис, но от малък ъгъл не успя да преодолее френския национал.

В 15-ата минута „сините“ откриха резултата. Оливие Жиру бе изведен от Жоржиньо, но ударът му бе отразен от Йорис. Рос Баркли направи добавка, но улучи страничния стълб. Топката стигна отново до Жиру, който този път бе по-точен – 1-0 за Челси.

Само 180 секунди след началото на втората част домакините удвоиха аванса си. Маркос Алонсо получи подаване на границата на наказателното поле и с прецизен изстрел направи безпомощен Йорис – 2-0.

Минута преди края гостите намалиха изоставането си, след като Ерик Ламела бе намерен вляво в пеналта, опита подаване, но топката рикошира в Рюдигер и влезе в мрежата.

След този успех Челси запазва четвъртата си позиция с актив от 44 точки, докато Тотнъм остава пети с 40.