Министър Кралев е сменил ръководството на държавното тото

1
116
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е сменил цялото ръководство на Държавния спортен тотализатор. Това бе съобщено пред журналисти днес от финансовия министър Владислав Горанов. Все още промяната не е вписана в Търговския регистър и там все още като управител на ТОТО-то е записан Дамян Дамянов.

В новия Управителен съвет влизат двама бивши футболисти, единият от които е Христо Йовов, каза Горанов, цитиран от „Фокус“.

Досега начело на тотото беше Дамян Дамянов. Преди дни той заяви, че в последните години БСТ е бил пред катастрофа заради частните компании.

„Доколкото ми е известно има двама членове на Управителния съвет, които в миналото са известни като успешни футболисти. Има двама експерти от Министерство на финансите – директор на дирекция „Данъчна политика“ Людмила Петкова и началник на отдел в дирекция „Данъчна политика“. За директор на дружеството е предложен висш експерт от „Информационно обслужване“, каза Горанов.

На въпрос кое е наложило тази смяна, министърът уточни, че преценката на министъра на спорта е, че „е необходима нова свежа управленска мощ“.