Националната кампания „Роди дете в България” окуражи над 1000 двойки да имат своето първо дете

1
171
Добави коментар
WonderlandAgency
WonderlandAgency

С голямо събитие бе поставен финал на Националната кампания „Роди дете в България“, организирана от благотворителна Фондация „Мечта за дете“ с подкрепата на Фондация Супер БЕБЕ, Сдружение Оренда и Фондация Въздигане. Целта на инициативата бе да се повиши раждаемостта в България чрез информиране на младите двойки да обърнат внимание на репродуктивното си здраве навреме.

По време на кампанията се проведоха множество информационни срещи из цялата страна, които мотивираха двойките да добият повече увереност и да не отлагат твърде дълго решението да станат родители. Участниците имаха възможност да научат как да повишат вероятността за зачеване чрез храненето и начина си на живот, какви изследвания да си направят, какви са причините за безплодието и как да решат този проблем.

Големият финал на инициативата „Роди дете в България“ се състоя тази събота. Официални гости на събитието бяха д-р Анна Богданова, д-р Мефтуне Шефкетова, Йоанна Драгнева, Гергана Николаева, Антоанет Пепе и Асоцията за подкрепа на децата. За доброто настроение на всички съпричастни с инициативата се погрижиха и децата от Детска вокална група „Палави ноти“, децата от Music Box с ръководител Катина, Галя Георгиева, Dance Academy, трио Elegance и Васко Мавриков, формация ‚Мечта за дете“, Валерия Войвокова, а водещ беше Наско от БГ Радио.

„Изключително съм щастлива, че кампанията беше толкова успешна и че толкова много двойки се включиха в инициативата. От сърце благодаря на всички, които ни подкрепиха!“, сподели Ивелина Рускова, Председател на Фондация „Мечта за дете“.

В края на националната кампания двадесет двойки, изтеглени на случаен принцип, получиха подаръци, съдържащи всичко необходимо за първите месеци от отглеждането на рожбата им.

Щастливите родители бяха зарадвани с над 15 подаръци, сред които детски колички, кошчета за автомобил, козметика, пюрета, дрехи, храни, ваучери за прегледи при специалисти на стойност над 3 000 лв. Фондация Възраждане подари чек за 200 лв на всяко семейство, кръстило детето си с българско име.

Със своя светъл пример Фондация „Мечта за дете“ вдъхнови стартирането и на други кампании, които се борят за добрата кауза да се раждат повече деца в България.

Фондация „Мечта за дете“ подкрепя и активно съдейства на двойките при решаване на проблемите им с репродуктивното им здраве, разпространява информация и знания за проблема безплодие, неговото лечение и методите за профилактика, повишаване здравната култура на нуждаещите се от лечение и на обществото като цяло в областта на репродуктивното здраве.

Освен това дава гласност на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи безплодието и създаване на успешен модел на гражданско въздействие за подпомагане на решаването им.