Неподвластни на времето: Топ съвети за модни икони във всяка възраст

4
301
Добави коментар
seoslav
seoslav

Когато яхнеш модната вълна, възрастта не е причина да се поддаваш на предразсъдъци   

„За да бъдеш незаменим, трябва да бъдеш различен“ – думи на френската модна дизайнерка Коко Шанел, която сътвори революция и се превърна в една от най-влиятелните фигури в тези среди.

Днес пазаруването и актуалните тенденции ни предоставят толкова възможности, а възрастта не е причина за поставяне в рамки, нито трябва да потискаме вдъхновението си.

Стилен гардероб за дами, неподвластни на времето:

Забравете скуката

Неутралните тонове имат своето присъствие в колекцията ни от облекла, но не бива да изпадаме в крайности, придържайки се единствено към тях. Винаги може да заложите на ярки аксесоари, с които да разчупите ежедневната си визия и скучните цветове.

В акцент могат да се превърнат и атрактивните обувки, с които ще се отличите от тълпата. Те успешно се съчетават и с деловия ви стил по време на бизнес обяд или в офиса. Моделите с нисък ток или балеринките са по-удачен избор, когато излизате на разходка из града или на среща с приятели. 

2. Сникърси и дънки

Не се смущавайте да продължавате да инвестирате в нов чифт дънки, сникърси или кецове с по-тънка подметка. Тайната се крие в умението да комбинирате елементите от дрехите си, за да подчертаете индивидуалния си стил, съобразявайки го с конкретния повод.

Тези предложения не са предназначени само за млади момичета. Удобните обувки вървят с елегантните панталони, със семплите джинси, които са в синхрон с ризите със свободна кройка и пуловерите през студените месеци.    

С избора, който сте направили, вие се фокусирате върху простичко решение, но с редица ползи. Демонстрирате вкус, нюх към модата и професионален подход, характерен за всяка личност с харизма на икона.

3. Връхна дреха и детайли

Дългите жилетки са детайл, която прибавя повече женственост и магнетизъм в излъчването на всяка дама. Освен, че са интересни и модерни, те се вписват във всеки стил, без значение от възрастта. Същото се отнася за наметалото и пончото.

Удобството от наслояването на дрехите се състои в това, че във всеки момент може да свалите нещо от себе си и да се чувствате спокойни, че капризите на времето и температурите няма да ви изненадат.

А шаловете са абсолютно задължителни, ако искате да сте шик и да внесете свежа нотка във визията си.

4. Изисканост с емблематичния туид

Изтъканият от вълна плат става популярен около 30-те години на XX-ти век, но той никога няма да излезе от мода. Въпреки, че е запазена марка на Шанел, днес той присъства в колекциите на повечето големи дизайнери.

Няма да сбъркате, ако инвестирате в палто от туид, което да разнообразявате с аксесоари през всеки зимен сезон. Не съществува вариант то да ви омръзне, защото е символ на отличителен стил и винаги може да го раздвижите с подходящ шал, шапка или ръкавици.

Изисканите дами имат в гардероба си поне една рокля или костюм от материята, с които да заявят себе си и характерната си елегантност в обществото.

5. Класическото черно и бяло

Не се отказвайте напълно от вечната класика черно и бяло, но и не залитайте единствено в тази универсална формула. Имайте предвид, че искрящо белите ризи са в състояние да направят несъвършенствата на кожата ви по-видими. Затова избирайте модели със съвременни елементи и акценти, с които да преобразите тоалета си.

За повече великолепие едноцветните тъмни дрехи може да допълвате със светли аксесоари или с дискретни шарки и щампи.  

6. Мислете за фигурата си

Модата е променлива величина и дори да сме пристрастени към нея, трябва да следваме линията на собствения си силует. Душата ни може да крещи, че искаме онази къса пола от любимия ни онлайн магазин, но тялото ни към този момент да не го позволява.

Ако искаме да сме удовлетворени от образа си в огледалото и да предизвикаме одобрение в очите на околните, правилото е да подбираме облеклото си според фигурата си. Една изтънчена и стилна дама не допуска обратния вариант.

7. Малка нежна рокля

Малката черна рокля със сигурност отдавна е сред личните ви находки, но тя е предназначена за по-специални случаи.

Нежното очарование на дамската рокля обаче никога не е за подценяване! Заредете се с рокли за всеки сезон. С тях ще се чувствате обаятелна, ще прикриете някои недостатъци и ще изтъкнете предимствата си.

Всички са безсилни пред една жена, облечена в рокля – това е съвършеното дамско оръжие, възползвайте се от него непрекъснато! Подберете правилната дължина на роклята си и излезте навън със самочувствие и усмивка на лице.

И помнете: „Модата отминава, стилът остава: той е като дърво, което се обновява и развива“ (Коко Шанел).