Одри Хепбърн и нейните тайни за красота

1
163
Добави коментар
svetla58
svetla58

Според актрисата красотата на душата е най-добрият грим. „За да поддържате красиви устните си, кажете добри думи“, подчерта Хепбърн. Някои от тайните ѝ за красота бяха разкрити от нейния син Лука Доти: той сподели истории от живота и рецептите на актрисата в книгата „Одри у дома: спомени от кухнята на майка ми“, която беше публикувана през 2015 г.

Правилна хидратация

Правило номер едно е правилната хидратация, благодарение на която кожата на лицето ще бъде като на кукла.

Детокс ден веднъж месечно

Актрисата възстановявала организма си, като прилагала детокс диета един ден всеки месец. По време на него Хепбърн яла само плодове, зеленчуци и кисело мляко.

Много картофи в диетата

„Картофът беше нейният хляб и масло“, казва Доти. С малък процент съдържание на мазнини картофите са неизчерпаем източник на витамин С, антиоксиданти и магнезий, необходими за здрава и сияйна кожа.

Сезонни плодове и зеленчуци

Според сина й Хепбърн се скитала по пазарите в търсене на сезонни плодове и зеленчуци. През зимата плодовете и зеленчуците са богати на минерали и витамин С. През лятото пък тялото се нуждае от по-малко витамини, но му липсва вода поради топлината, така че по това време предпочитала по-сочните  храни.

Не се плашете от възрастта

„Не се страхуваше да остарее. Разбира се, мама се оплакваше от бръчките или сивата си коса, но харесваше да е по-стара. “ Повече самочувствие и по-малко стрес.

Ограничена консумация на месо

“Майка ми не беше вегетарианка, но ядеше месо в ограничени количества.”

„Погледът на елен“

За да създаде ефекта на фалшивите мигли, гримьорът Алберто Де Роси винаги първо отделял миглите на Хепбърн с пинсети, а след това ги покривал със спирала.